Kiderült az igazság a magyar zöldborsóról: ha szereted, ezt tudnod kell
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi finomságnak, amit jól lehet tartósítani.
A HUN-REN ATK kutatói az árpa ellenálló képességét vizsgálták különböző kórokozókkal szemben.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
A bioszén talajjavító hatásaival régóta foglalkoznak nemzetközi és magyar kutatók is.
A nagy hidrosztatikus nyomás hatásait kutatják a MATE-n.
Az előzetes hőedzés hatékonyan javítja a fiatal gabonafélék hőtűrését.
Rengeteg a kérdés, de vajon mi az igazság?
Nincs szükség extra energiára vagy permetszerre, megy ez magától!
Ausztráliában olyan intézkedéseket hoztak, amelyek Magyarországot is érintik.
Ez az afrikai sertéspestis mérlege Ázsiában.
Egy új technológiával akár 60 napig friss maradhat a tej hőkezelés nélkül is.
Fonálféreg fertőzést mutatott ki román és osztrák tételekben a Nébih.
Csökkenteni kell a veszélyes akrilamid mennyiségét.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.