Bővült a választék: ezek a fajták hozhatnak új reményt a magyar földekre
A termelők gazdaságosan, a környezetet és az egészséget kímélő fajtákat termeszthetnek.
A termelők gazdaságosan, a környezetet és az egészséget kímélő fajtákat termeszthetnek.
Tuti recept sajnos nincs, de a technológiában és a talajéletben még lehetnek tartalékok.
Folyamatos kudarcokat élnek meg a gazdák, egyre többen fordulnak el a kukoricától.
Aduász lehet a búza itthon, a fajtaválasztáson és a technológián azonban nagyon sok múlik.
2025-ben komoly terméskiesés várható az almaágazatban a szerbeknél, pedig már az előző évi termés sem volt jó.
Január 4-e és 22-e között lehet támogatási kérelmet benyújtani a borszőlőültetvények szerkezetátalakítására.
Nyilvános az egyéni tervek jóváhagyásához szükséges ponthatár.
Fajtaváltásról döntött a dél-tiroli VOG konzorcium
Új fajtákra lenne szükség Magyarországon.
Engedélyek, támogatási és kifizetési kérelmek

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.