A jövőben a fogyasztó diktál? Egyre többen vásárolnak így a boltokban
Kimondták a szakértők: a vevők igényei alapján kellene működnie a termékpályának és az ellátási láncnak.
Kimondták a szakértők: a vevők igényei alapján kellene működnie a termékpályának és az ellátási láncnak.
Az egészségtelen élelmiszerekre kivezetett pluszadót a magyar biztos, Várhelyi Olivér terjesztette elő.
Az Egyesült Államok decemberben új táplálkozási irányelveket vezet be az elhízás elleni küzdelem jegyében.
Figyelmeztetnek a szakértők: nem mindegy, mit mivel keverünk a reggeli turmixban.
Rákellenes csodadiéták nincsenek, a valódi megoldás a táplálkozási szélsőségek kerülése.
Kampányt indítottak a tudatosabb zöldség-gyümölcsfogyasztás érdekében Hollandiában.
A ciroknak nemcsak az állati takarmányozásban, de az emberi élelmezésben is nagy jövője lehet.
A szakértők szerint kedvező élettani hatása lehet a gyömbér rendszeres fogyasztásának.
Egy friss kutatás szerint a marhahús fogyasztása kedvezőbb hatással lehet a bélrendszerre, mint eddig hittük.
A lengyel Green Factory megvásárolta az Eisberg magyarországi és romániai leányvállalatait.
Az egyoldalú, egészségtelen táplálékok a legolcsóbbak globális szinten, nem véletlen, hogy a szegények ezeket vásárolják.
Van egy elterjedt étrend, amivel sokat tehetünk azért, hogy ne alakuljon ki a szellemi leépüléssel járó időskori demencia.
Bírsággal venné rá a brit kormány az áruházláncokat, hogy egészségesebben egyenek az emberek - a kereskedők ráadásul üdvözölték a döntést.
Új, szemléletformáló kampányt indított az Agrárkamara Szécsi Zoltán olimpiai bajnok részvételével.
Az egészséges táplálkozás sok örömet is rejt magában, egy sor finom fogással tehetünk valamit a szervezetünk ellenállóképességéért.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Folyamatosan csapásokat kap a magyar húsipar, fel van adva a lecke az ágazat szereplőinek.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a lakosság élelmezéséhez elengedhetetlen a fenntartható vízgazdálkodás.
Az üzletekben kapható cékla nagyrészt hazai termelőktől származik, import csak kisebb mennyiségben, a szezon végén jelenhet meg.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.