Ez vár itthon a magyar búzára: nincs mese, lépni kell
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Aduász lehet a búza itthon, a fajtaválasztáson és a technológián azonban nagyon sok múlik.
Gyökeresen átalakuló viszonyok között kell talpon maradnia a növénytermesztésnek, a búza lehet az aduász itthon.
Visszatérő trendek: új piacokat nyit az elfelejtett gabonafajták és fermentált ételek reneszánsza.
Egy svéd cég klímarezisztens búzafajtái több országban is segíthetnek a klímaváltozás elleni harcban.
A HUN-REN ATK kutatói feltárták a klímaváltozás okozta magas hőmérséklet hatását a Zöld Forradalom során elterjedt kenyérbúzákra.
Rég nem látott jelenség éledezik a búza piacán - újra megéri malmi minőséget termelni?
Ma már egyre több pékségben juthatunk hozzá ökológiai gabonákból, sőt ősgabonákból készített pékárukhoz.
A hazai malomipart az elavultság, pontosabban az idejétmúlt gépparkok, épületek és szállító kapacitás jellemzi.
Itt vannak a legújabb adatok a magyar gabonapiacról.
A szempontok tisztázása után portfóliónkban Ön is megtalálja az optimális megoldást.
Megy a gabonaexport, csak azt nem tudni az orosz vagy az ukrán termésé.
Nem csak az abszolút verseny első három helyezését hozták el.
Elképesztően népszerű ez az ősi gabonafajta.
Nemesítéssel növelik a búza rostanyagtartalmát az ATK kutatói.
SAATEN-UNION-fajták: hivatalosan is a legjobbak között.
Kifejezetten whiskyfőzésre szánt búzafajtát nemesített egy brit tudóscsoport.
Összeértek a fajták a nagy melegben

A napokban kihirdetett törvénymódosítás több, a vadgazdálkodással foglalkozó jogszabályt is érintett.
A zöldségfélék termőterülete 2025-ben 44,2 ezer hektárra csökkent, ami 7,2 százalékos visszaesést jelentett egy év alatt, két év alatt pedig közel 50 százalékos csökkenést.
A szálló por miatt egészségtelenné vált a levegő minősége az ország keleti részén.
Szakértők szerint Brazília 2025-ben a világ harmadik legnagyobb sertéshús-exportőrévé válhat.
A közeljövőben jelentősen át fog alakulni az uniós zöldségek és gyümölcsök piaca.