2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A CHH MŰSZAKI KFT BEMUTATJA: SEA.IQ OPTIKAI OSZTÁLYOZÓ (x)

Agro Napló
50 év tapasztalata alapján, megérkezett a Cimbria legújabb fejlesztése.A dán CIMBRIA vállalatcsoport a magfeldolgozás gépeinek gyártói közül a legelismertebbek között van világszerte. A hazai képviseletet a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT látja el már 20. éve. A felhalmozott szakmai tapasztalat és a folyamatos innováció eredményezi azt a magas műszaki színvonalat, ami a Cimbria színosztályozót az egyik legjobbá teszi.

SEA.IQ és a minőség


A lenyűgöző kialakításának köszönhetően kiváló pontosság érhető el, legyen szó akár az emberi szem által nem megkülönböztethető hibákról. A mag alakja és formája szerinti osztályozására is képes a gép. A kamerák igény szerint kombinálhatók, továbbá SWIR multispektrális kamera is felszerelhető. A gép mechanikai kialakítása olyan, hogy a színosztályozógép 1-től akár 6-csatornás méretig rendelhető, így bármely teljesítményigénynek eleget tesz. A maximális teljesítmény 15 t/h (6-csatornás kivitel esetén).

Az alapfelszereltség 63 db fúvókát tartalmaz csatornánként, vagyis 5 milliméterenként van 1 fúvóka elhelyezve. A fúvókaszámot 95-re fel lehet bővíteni. A formatervezésnek és a programozásnak köszönhetően magyar nyelvű kezelőfelülettel és színes érintőképernyővel kezelhető. Könnyen személyre szabhatóak az elmentett receptek. A gépkezelő valós idejű statisztikát kap az aktuális kilövésszámról, a teljesítményről.

A SEA.IQ szoftvere lehetővé teszi nem csak a szín szerinti,
de az alak alapján történő osztályozást is.
A CIMBRIA SEA.IQ túllép a szín szerinti osztályozáson.

SEA.IQ és a teljesítmény

• Tények és kommentek
• A Cimbria SEA.IQ optikai osztályozógép alapfelszereltségben a legmagasabb multispektrális teljes színképes (RGB) kamerát tartalmazza, infra tartománnyal (NIR) kombinálva.

Ez a fényhullámhossz alkalmassá teszi a gépet arra, hogy az azonos színű, de eltérő anyagú szennyezőket eltávolítása. Pl. napraforgóból a szkleróciumot, vagy szójából az azonos színű követ.

Optikai rendszer: az alapverzió színes RGB multispektrális kamerákat használ integrált infra tartománnyal (NIR) elől/hátul. A képet 4096 pixelre bontja fel.


Összehasonlításként: 1 mákszem kb. 2000 pixel méretű.

• Az ellenőrző rendszer 16 millió színt ismer fel, beleértve az infravöröset, amely 0,08 mm-es optikai felbontással kombinálva többet lát, mint az emberi szem.
• További SWIR InGaAs kamerákkal kiegészíthető.
• A szoftver akár 16 hibacsoportot is képes osztályozni egy időben.


Készít a kamera a magról egy fotót, amit pixelekre bont és minden egyes pixelt 16 féle, előre beállított hibára képes átvizsgálni. A hibakeresés variáció így minden igényt lefed.

• Többcsatornás gép esetén 1 menetben akár 4 körös osztályozás lehetséges.
• A fúvókák működési sebessége akár 100 ciklus/másodperc, garantált élettartam 2 milliárd ciklus.
• Másodpercenként 25 000 szkennelés a képalkotás sebessége.


1 másodperc alatt 25 ezerszer fényképezi le az áramló magokat és értékeli ki a fotón látottakat.

Hibrid kukorica feldolgozó üzem. A 2. szinten egy 12 t/h-os színosztályozógép dolgozik,
fő feladata a sérült, fertőzött és a fajtaidegen magok eltávolítása. 

EA.IQ és a gazdája

A Cimbria gépei hosszú élettartammal és megbízhatóan szolgálják a gép gazdáját. A gép helyszíni telepítését, a gépkezelők oktatását és a szakmai támogatást – magyar nyelven – a CHH Műszaki KFT biztosítja. Emellett a gyár központjából távvezérléssel, online is tudnak segítséget nyújtani. Megbízható, biztonságos európai szoftver, magyarországi támogatással.

„Hazánkban miénk az első négycsatornás berendezés az új fejlesztésből.
Úttörőként kicsit izgulok az új technológia, az ismeretlen miatt, viszont bízom a Cimbriában,
és egyébként is szeretek új, ismeretlen dolgokba vágni.”
– Seiwerth Márton ügyvezető, Lajtamag Kft./Mosonudvar.

Aki kíváncsi, Győrben a CHH anyagvizsgáló laborjában számos osztályozógépet kipróbálhat. Szakemberek segítségével itt lehetőség van terménnyel tesztelni a színosztályozót. Az élelmiszer
célú magfeldolgozás megfelelő gépe a teszteredmény birtokában egyértelműen kiválasztható.


További információ:
tel./fax:+ 36-30/947-5440
e-mail: info@chh.hu

      

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
LEMORZSOLÓDVA…

LEMORZSOLÓDVA…

Lassan véget ér az inka arany aratása, a csapadékos időjárás miatt november elején a szántóföldek alig több, mint négyötödét járták csak be a kombájno...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!