2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi

A Väderstad TopDown az E-services rendszerrel elnyerte a Farm Machine 2024 díjat (x)

Agro Napló
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata, büszke arra, hogy TopDown kultivátora E-services rendszerrel a Farm Machine 2024 díj nyertese lett talajművelés kategóriában. A díjat az Agritechnica kiállításon jelentették be Hannoverben, Németországban.

A Farm Machine 2024 díjat 16 európai mezőgazdasági szaklap zsűrije szavazza meg.

„Ez a díj méltó bizonyíték arra, hogy a TopDown és az Opus az E-services rendszerrel együtt nélkülözhetetlen lehet a talajművelési műveleteket optimalizálni kívánó gazdálkodók számára. A díj büszkeséggel tölti el a Väderstad számos munkatársát is, akik az évek során számos szerepkörben részt vettek a TopDown projektben. Mint minden, amit itt a Väderstadnál teszünk, ez a díj is csapatmunka” – mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.

Az E-Services bevezetése a TopDown 400-700 és az Opus 400-700 gépeken lehetővé teszi, hogy a gépek táblatérképet használjanak a gépbeállításokat menet közbeni automatikus vezérléséhez. Ez azt jelenti, hogy a gazdálkodó, már a munka megkezdése előtt beprogramozhatja, hogy az egyes munkaelemek - tárcsák, kapák, egyengetők és tömörítőhengerek - hogyan viselkedjenek a szántóföld egyes pontjain, például a talaj típusa vagy a szántóföld jellemzői alapján.

„A következő lépés a változtatható mennyiségű vetőmag- és műtrágya-kijuttatás után, hogy ugyanezt a gondolkodásmódot alkalmazzuk a talajművelésre is. Itt megtakarításokat lehet elérni az „annyit amennyi szükséges, de a lehető legkevesebbet” szabály alkalmazásával. Az előnyök egy része az üzemanyag-megtakarításnak és a talajegészség javuló állapotának, más része pedig a munkasebesség növelésének és a kopás csökkentésének formájában jelentkezik. Ráadásul ez autonóm gazdálkodási jövőt tesz lehetővé” – mondja Wolfram Hastolz.

A TopDown és az Opus az E-services rendszerrel 2023 októberétől rendelhető, az első gépeket 2024 elején szállítják ki a gazdálkodóknak.

www.vaderstad.com

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!