2024. április 29. hétfő Péter

A John Deere és a DeLaval stratégiai partnerkapcsolatot létesít a fenntartható tejtermelés érdekében (x)

Agro Napló
A John Deere és a DeLaval között létrejött megállapodás értelmében a két cég együttműködik a Milk Sustainability Center (MSC) létrehozásában. Az MSC egy olyan digitális ökoszisztéma, amely segít a tejtermelőknek a termelés hatékonyságának és fenntarthatóságának javításában. Az ökoszisztémához további partnerek csatlakozhatnak majd, azzal a céllal, hogy a gazdálkodók rendelkezésére bocsássák a tejtermelő gazdaságok holisztikus áttekintéséhez szükséges adatokat.

A tejtermelők a Milk Sustainability Center segítségével nyomon követhetik a tápanyag-felhasználás hatékonyságát (NUE) a nitrogén, foszfor, kálium és szén-dioxid-egyenérték (CO2e) tekintetében a teljes gazdaságukra, egyes földterületekre vagy az állományukra vetítve. Az MSC olyan adatokat is szolgáltat, amelyek lehetővé teszik a tejtermelők számára, hogy összehasonlítsák teljesítményüket más tejtermelő gazdaságokéval, és azonosítsák a legfontosabb javítandó területeket. Az MSC célja, hogy a tejtermelőket a mezőgazdasági gépek márkájától és a telepirányítási szoftver típusától függetlenül kiszolgálja.

„A tejtermelés ma talán a legösszetettebb mezőgazdasági vállalkozás, ahol a szántóföldi hozamok és az állatok teljesítménye nem integrálható egyetlen rendszerbe. A tejtermelők gyakran öt-hét különböző, egymással össze nem kapcsolható szoftvert használnak a vállalkozásuk működtetésére” - mondta Dave Chipak, a John Deere tejtermelési és állattenyésztési rendszerekért felelős igazgatója. „Az MSC lehetővé teszi a tejtermelők számára a NUE és a CO2e kiszámítását, összehasonlítását, szimulálását és optimalizálását a fenntartható és jövedelmező döntéshozatal érdekében.”

A gazdálkodók regisztrációját követően a DeLaval Plus és a John Deere Operations Center adatai automatikusan bekerülnek a Milk Sustainability Center-be. A kézi adatbevitel a folyamat során minimalizálódik, és az így kapott kiváló minőségű adatok végső soron az egész mezőgazdasági rendszer – a termőföldek, a tehenek, az alkalmazottak, a tanácsadók, a gépek és egyéb eszközök – hatékony együttműködését segítik.

Az MSC felhőalapú, asztali és mobil eszközökön használható rendszer, melyet a Dairy Data Warehouse BV (DDW), egy hollandiai székhelyű, 10 éve működő, a fenntartható tejtermeléshez kapcsolódó adatmegoldásokat kínáló vállalat, hozott létre és működtet. A tejtermelők, tanácsadók, márkaképviseletek és más partnerek is meghívást kaphatnak arra, hogy adataik bekerüljenek az MSC-be.

„A tejtermelők keresik a környezeti lábnyomuk csökkentésének és a fenntarthatóság javításának módjait” - mondta Lars Bergmann, a DeLaval digitális szolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnöke. „A Milk Sustainability Center segít a tejtermelőknek céljaik elérésében, valamint a tejfeldolgozók, a kiskereskedők, a kormányzat és végső soron a fogyasztók növekvő igényeinek kielégítésében.”

A John Deere-DeLaval stratégiai partnerkapcsolat a John Deere standjának egyik központi témája lesz a november 12-18. között Hannoverben, Németországban megrendezésre kerülő AGRITECHNICA 2023 szakkiállításon.

Az MSC első változata 2024 nyarán jelenik meg Észak-Amerikában és az Európai Unió egyes országaiban, és használata ingyenes lesz. A kibővített funkciókkal rendelkező prémium verzió egy későbbi időpontban lesz majd elérhető.

www.delaval.com/hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!