2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nem a felvásárlási árakkal kellene foglalkozni, hanem azt kell megtanulni, hogy tudjuk a legoptimálisabb költségszinten előállítani a terményt az adott területen! (x)

Agro Napló
Hangsúlyozta Daoda Zoltán az AGRO.bio szakmai vezetője a Kukorica Kör Egyesület elnöke Pellérden, a Gazdakör Kft. területén megrendezett kukorica betakarítási és tarlókezelési napján.

A betakarítás után visszamaradt növényi gyökér- és szármaradványok mikrobiológiai támogatásával kezdődik a következő kultúra tápanyag ellátása, amely jelentős költségcsökkentési tényező – hívta fel a figyelmet Daoda Zoltán. Ezzel növeljük a talajszerkezet szervesanyag-tartalmát és átalakítjuk a szármaradványokat úgy, hogy a növények számára hasznosítható legyen, ami által a talajszerkezet állapotát is javítjuk.

Az AGRO.bio kínálatában megtalálható a kiváló minőségű Cell szárbontó, amely készítmény kedvező állapotba hozza a talajszerkezetet, a gyökér- és szármaradványokban lévő szerves kötésű tápanyagokat a következő kultúrnövény számára felvehetővé alakítja.
A Cell a talajban növekedési hormonokat és vitaminokat termel, továbbá porózus talajt eredményez, amely következtében jelentősen csökkenhet az üzemanyag felhasználás.

Daoda Zoltán

A talaj felszínét és a felső 10-20 cm-es talajréteget behálózva ún. biológiai kérget alkot az Európa-szerte egyedülálló AlgaTer talajalga készítményük, amely megköti a beszivárgó nedvességet, csökkenti az aszálykárt, a talajszemcsék összeragasztásával a talajok szerkezetét képes javítani. A betakarítási területen, a pellérdi dombok között, a kötött, homokos talajon egy nagyon hosszú vízfolyásra mutatott rá Daoda Zoltán, ami miatt a táblán belül többször is forgolódnia kellett a kombájnnak.  A járószerkezet minden egyes felesleges fordulónál talajtömörödést idéz elő, amely káros hatás a vonóerő-igény növekedését és az üzemanyag felhasználás költségének emelkedését vonja maga után. Az AlgaTer készítményt az ilyen típusú talajhibák kezelésére is ajánlják, természetesen hosszabb távon lehet vele eredményt elérni – tette hozzá Daoda Zoltán.

A rendezvényen a Kukorica Kör Egyesület többi tagjával: az Austro Diesel GmbH./Velox-Ker Kft., AGRO.bio Hungary Kft., Duplitec Kft., Fliegl Abda Kft., Huminisz Kft. és ICL cégek munkatársaival lehetett konzultálni. A fő attrakció a Massey Ferguson IDEAL kombájn betakarítási bemutatója volt.

A Massey Ferguson a legnagyobb cséplési felülettel, a legnagyobb magtartály térfogattal, és a leggyorsabb ürítési sebességgel rendelkező IDEAL kombájnja jelentős előnyöket kínál a hatékonyság és a teljesítmény területén.

www.agrobio.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Folytatódik az esős idő

Folytatódik az esős idő

Bár a betakarítási munkákat jelentősen hátráltatja a csapadékos időjárás, a talajok feltöltődése jól halad, egyre mélyebb rétegekbe is jut a nedvesség...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!