2024. április 29. hétfő Péter

Repcéink erőssége az alkalmazkodóképesség

Agro Napló
A Marton Genetics®-nél mindig is nagy hangsúlyt kapott, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú termékeket hozzuk a hazai piacra. Így van ez a repcéknél is.

Olyan hibridek tartoznak a termékportfóliónkba, melyek már bizonyították, hogy eredményesen termeszthetők. A sikeres repcetermesztés egyik alapfeltétele, hogy a környezeti feltételekhez, a termesztéstechnológiához jól illeszkedő hibridet válasszunk. A mi hibridjeinknek egyik erőssége a jó alkalmazkodóképesség.

A Clearfield® szegmensben az Abantia CL-t kínáljuk. Az Abantia CL már az újgenerációs Clearfield® repcék közé tartozik, ami azt jelenti, hogy nem egy meglévő repce „átalakításával” készült, hanem célzott nemesítési folyamat eredménye, így a herbicidrezisztencia nem jár együtt egy alacsonyabb termésszinttel.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Clearfield gyomirtási technológia lehetőségével gazdagított repcehibrid az Abantia CL, mely ősszel gyorsan fejlődik, ezért vetésével „meg lehet várni az esőt”. Tavaszi újraindulása is dinamikus, jól hasznosítja a téli csapadékot. Érése alapján inkább a korai csoportba tartozik, pergésre egyáltalán nem hajlamos. A korai Clearfield® szegmens egyik meghatározó terméke ez a hibrid.

A középkorai szegmensben a Kyudo hibridünket ajánljuk a repcetermesztőknek. A Kyudo az elmúlt években már sikeresen bizonyított üzemi körülmények között, és igazolta a termékfejlesztési eredményeket.

Azt tapasztaltuk, hogy a repcék mindkét értékmérő tulajdonságában – olajtartalomban és termőképességben – kiemelkedik a mezőnyből. Robusztus növényei EXTRA NAGY termőképességgel bírnak, főleg a jobb adottságú helyeken.

Az IKR AGRÁR Kft. országos kísérleteiben is többször bizonyított már!

2023-ban is csak hazai előállítású, kifejezetten nagy ezermagsúlyú tételekkel állunk a termelők rendelkezésére! A csávázásra igényes gazdák számára pedig egy különleges ajánlatunk van: 2023-ban MV-Supary mikrobiológiai készítménnyel és Lumiposa inszekticiddel is csávázzuk a vetőmagot. Ezeknek az innovatív készítményeknek a hatóanyagai segítik a kikelő növények tápanyagellátását, mely rendkívül fontos lehet ebben a korai fenológiai fázisban, különösen az egyre gyakoribb száraz őszi időjárás esetén.

A sikeres döntések meghozatalához, a termesztés eredményességéhez keresse bizalommal kereskedelmi kollégáinkat, akik szakmai tudásukkal állnak rendelkezésükre.

További információ:

www.martongenetics.com 

„…együtt értéket teremtünk…”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Repcevetés előtt

Repcevetés előtt

Az őszi káposztarepce talán az egyik legsokoldalúbban felhasználható növényünk: olaját bioüzemanyagként, élelmiszerként, kozmetikai cikként, kohászati...

Idén is meggyőző eredmények

Idén is meggyőző eredmények

A DEKALB őszi káposztarepce portfóliójának hibridjei terméseredményekkel bizonyítanak: eltérő adottságú termőhelyeken jövedelmező, a termőhelyi átlag...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!