Megjelent a Cropwise Spray Assist permetezési applikáció (x)

Agro Napló
A Syngenta digitális termékeit fémjelző Cropwise-család első tagja – a környezet megóvása mellett – növeli a szántóföldi permetezések hatékonyságát. Többek között erről is olvashat a Syngenta Magyarország Blog hírlevelének 2021 májusi számában.

 

 

SYNGENTA BLOG

Syngenta Magyarország Blog hírlevél - 2021. május

 

Megjelent a Cropwise Spray Assist permetezési applikáció

A Syngenta digitális termékeit fémjelző Cropwise-család első tagja – a környezet megóvása mellett – növeli a szántóföldi permetezések hatékonyságát. Az alkalmazás óránkénti időjárási előrejelzéssel és növénykultúrára szabott permetezés-technikai javaslatokkal, fúvókaválasztási ajánlattal segíti a gazdálkodókat.

BŐVEBBEN »

 

 

Színes LED serkenti növekedésre a mikroalgákat

Mivel a bioüzemanyagok továbbra is komoly kihívásokat jelentenek, ezért a tudósok új területeken kutakodnak alternatívák iránt. Egy csapat mikroalgák bioüzemanyag-energianövényként való viselkedését vizsgálta.

BŐVEBBEN »

 

 

Jól „vizsgáztak” az átlátszó napelemek

Egy új kutatás bebizonyította, hogy az átlátszó napelemek elegendő fényt biztosítanak a növények fejlődéséhez. Ez azt jelentheti, hogy az innovatív technológia hamarosan beépíthető üvegházakba is.

BŐVEBBEN »

 

 

Erdővel teljesítenék a klímacélt Franciaországban

Az erdősítés Franciaországban azt jelentené az ország számára, hogy ezzel nagy lépést tennének a ökológiai átmenetben és a karbonsemlegesség elérésében 2050-ig.

BŐVEBBEN »

 

 

Egyre súlyosabbak a nyári aszályok

Egy új tanulmány szerint Európában az elmúlt évek nyári aszályai sokkal súlyosabbak, mint bármikor az elmúlt 2100 évben.

BŐVEBBEN »

 

 

Üzbegisztán is takarékos öntözésre törekszik

Az öntözővíz egyre szűkebb erőforrássá válik Üzbegisztán mezőgazdasági szektorában is. A 30 millió lakosával Közép-Ázsia legnépesebb államának számító ország kormánya ezért új vízkészlet-gazdálkodási és az öntözésfejlesztési stratégiát alkotott.

BŐVEBBEN »

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?