A modern termesztéstechnológia alapja, a talajoltás csúcsa

Agro Napló
BIOFIL TALAJOLTÓK – A JÖVŐ TECHNOLÓGIÁJA

Talajaink nem pusztán fizikai és kémiai „összetevőkből” állnak. Igen fontos összetevőjük, tulajdonképpen „mozgatórugójuk” a biológiai szereplők, a mikro- és makroorganizmusok. A nagy terméshozamokat, valamint az előttünk álló időszakban talán még ennél is fontosabb termésbiztonságot akkor érhetjük el, ha nem pusztán a fizikai és kémiai összetevőkkel foglalkozunk, hanem egy jól ketyegő svájci órához hasonlóan a szerkezet mozgatórugóját is karban tartjuk.

A talajokban található mikroorganizmusok – hogy csak a legfontosabbakat említsük – felelősek a tápanyagok és szerves anyagok körforgásáért, a talaj termékenységéért, a talaj pufferkapacitásáért, egyes talajból fertőző növénybetegségek visszaszorításáért. Mindemellett még növényi növekedést segítő hormonszerű anyagokat is termelnek, fenntartják a talajszerkezetet. Az intenzív talajműveléssel azonban hosszú idő óta, rendszeresen bolygatjuk ezt az egyensúlyi rendszert, romboljuk a mikrobióta életközösségét. Így talajainkban a biológiai folyamatok sebessége megváltozik, a folyamatok részben-egészben jelentősen sérülhetnek, felborulhat az egyensúly.

A baktériumos talajoltás célzottan kívánja a pusztuló talajéletet gazdagítani, a talajegészséget javítani. Igen fontos, hogy olyan törzseket alkalmazzunk, amelyek az adott környezeti feltételeknek megfelelnek, azokhoz már alkalmazkodtak. Ily módon képesek lehetünk az alkalmazott inputanyagok magasabb hasznosulási szintjét elérni (pl. műtrágyák), a szükséges tápanyagokat biztosítani, megelőzni egyes növénybetegségeket, javítani a talajegészséget, csökkenteni egyes környezeti károk (pl. aszály) hatásait, mindezt természetes módon. Ezért szükséges a mai modern növénytermesztés során olyan talajoltó készítményeket használni, amelyek biztosítják a növények egészséges fejlődését, a jó minőségű és bőséges termést.

Illessze be tavaszi vetés-előkészítési munkáiba a BIOFIL talajoltási technológiát:

A BIOFIL Talajőr talajoltó baktérium készítményben lévő törzsek hatásosan gátolják a talajból fertőző kórokozó gombák terjedését, így szolgálják a talaj- és növényegészséget.

A BIOFIL Talaj-pH specifikus oltóanyagok (Savanyú, Normál, Lúgos) közül válassza a talajai kémhatásának leginkább megfelelőt. Hazai talajokból izolált törzseket tartalmazó készítmények, melyek hatására jobban növekednek, fejlődnek a növények, jobb a tápanyagellátásuk, javul a talaj szerkezete.

Figyelmébe ajánljuk a baktériumok hatékonyságát fokozó legújabb fejlesztésünket, a BIOFIL Extra adalékot. Ez egy speciálisan összeállított tápanyag mind az oltóanyag-baktériumok, mind a talaj természetes baktériumközössége számára, mely nagyban támogatja szaporodásukat, terjedésüket, működésüket. Lehet akár hideg vagy aszályos tavasz, de ez a tápanyaglöket nagy segítségére lesz a talajélet fejlesztésén keresztül a termesztett kultúrának.

A BIOFIL tavaszi technológiáról érdeklődjön tanácsadóinknál!

A BIOFIL talaj-pH specifikus oltóanyagainkkal elért néhány üzemi eredmény az utóbbi évekből:

További információkért keressék fel honlapunkat, illetve a területileg illetékes szaktanácsadó kollégáinkat, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

    

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48–54.
Telefon/fax: 06 (1) 7932-670
E-mail: info@terragro.hu
www.terragro.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!