Ősszel is BIOFIL® Talajoltó készítmények – A BIOFIL® technológia a jövő évi termés technológiája!

Agro Napló
Talajaink nem pusztán fizikai és kémiai alkotók összessége. Igen fontos, tulajdonképpen „mozgatórugójuk” a biológiai szereplők, a mikro- és makro-organizmusok.

A stabil és kiemelkedő terméshozamokat vagy a még ennél is fontosabb termésbiztonságot akkor érhetjük el, ha nem pusztán kémiai megoldásokkal segítjük talajainkat, hanem egy jól ketyegő svájci órához hasonlóan a szerkezet mozgatórugóját – a biológiai oldalt – is karbantartjuk. Ennek ősszel is itt az ideje!

A talajokban található mikroorganizmusok felelősek igen sok, számunkra meghatározó funkcióért: a tápanyagok és szerves anyagok körforgásáért, a talaj termékenységéért, puffer-kapacitásáért, egyes talajból fertőző növénybetegségek visszaszorításáért, a növények számára felvehető vízkészlet biztosításáért. Mindemellett még növényi növekedést segítő hormonszerű anyagokat is termelnek, fenntartják a talajszerkezetet. Az intenzív talajműveléssel azonban hosszú idő óta és rendszeresen bolygatjuk ezt az egyensúlyi rendszert, romboljuk a mikrobióta életközösséget. Így talajainkban a biológiai folyamatok sebessége megváltozik, a folyamatok részben-egészben jelentősen sérülnek, felborulhat az egyensúly.

A baktériumos talajoltás célzottan kívánja a pusztuló talajéletet gazdagítani, a talajegészséget javítani. A BIOFIL® készítmények olyan törzseket tartalmaznak, amelyek a hazai környezeti feltételekhez alkalmazkodtak: az egyre szélsőségesebb termesztési körülmények között is képesek hatékonyan működni. Ily módon képesek az alkalmazott kémiai inputanyagok hasznosulási szintjét javítani (pl. műtrágyák), tápanyagokat (N, P, K, mikroelemek) szolgáltatni, megelőzni egyes növénybetegségek terjedését, javítani a talajegészséget, a talajszerkezetet, csökkenteni egyes környezeti károk (pl. aszály) hatásait, mindezt biológiai úton.

Illessze be az őszi vetések előkészítési munkáiba a BIOFIL® Technológiát!

BIOFIL® pH-specifikus készítmények: segítik a kiegyensúlyozott tápanyagellátást a kultúrnövény növekedéséhez és fejlődéséhez, ami az állományok megfelelő télbe fordulásához elengedhetetlen! Ezen túl – a BIOFIL® Szárbontó készítménnyel együtt alkalmazva – talajszerkezet javító hatásuk is van, és a talaj szervesanyag tartalmát is növelhetjük.

BIOFIL® Klíma: elsődleges funkciója a talajszerkezet javítása. A készítményben található baktériumok úgynevezett EPS-t termelnek nagy mennyiségben, ami a talaj mikro-aggregátumainak kialakulásában elsődleges szerepet játszik! Ennek megfelelően a készítményt főleg azokon a területeken ajánljuk, ahol a talaj szerkezete nem megfelelő (laza szerkezetű vagy porosodott talajok). Az aggregátumok képződésével jelentősen javíthatjuk a talaj vízháztartását, víztároló képességét, ezáltal a termesztett kultúrák aszálykitettségét csökkenteni tudjuk.

BIOFIL® Talajőr: a készítmény a talaj egészségének őre, biológiai úton kiszorítja a talajban terjedő és onnan fertőző kórokozó gombákat a gyökérkörnyezetből. Alkalmazása magágy készítéskor vagy a vetéskor a többi BIOFIL® készítménnyel kombináltan javasolt!

BIOFIL® lombtrágyák: a BIOFIL® Technológiába olyan lombtrágya készítmények kerültek, amelyek hatékonyan képesek stresszhelyzetek kezelésére. A BIOFIL® Alga készítmény egyedülállóan magas koncentrációban tartalmaz élő algát, a repce őszi lombtrágyázása során az ellenállóképesség javítására, a télállóság fokozására ajánljuk. A HUMINAG SUPER készítmény humin- és fulvosavakat, makro-, mezo- és mikroelemeket tartalmazó lombtrágya. Alkalmazását az őszi munkák során elsősorban a stresszhelyzetek utólagos kezelésére, a stressztűrés javítására ajánljuk.

További információkért keressék fel honlapunkat, illetve a területileg illetékes szaktanácsadó kollégáinkat, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48-54. | Telefon: 06 (1) 7932-670 | www.terragro.hu | E-mail: info@terragro.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A nagy BIOFIL Trió

A nagy BIOFIL Trió

BIOFIL Szárbontó, BIOFIL Talaj-pH specifikus és BIOFIL Talajőr készítmények. Háromszoros biológiai hatásfok a többlethozam, termésbiztonság és növénye...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!