2024. május 21. kedd Konstantin

Új M 6002 traktorszéria a Kubotától

Agro Napló
Az új széria a farmmindenes kategóriát fedi le és a közepes méretű üzemek részére ajánlja a gyártó.

A család háromtagú – az M6122, M6132 és M6142 típusokat öleli fel 122/132 és 142 LE névleges motorteljesítménnyel, amelyek maximális (Boost) teljesítménye minden típusnál +20 LE-vel nagyobb a névlegesnél.

A traktorokban négyhengeres, 6,1 literes, V 6108 típusú Kubota motor szolgáltatja a teljesítményt, amelyek füstgázkezelő rendszere DPF (dízel részecskeszűrőt) és SCR (szelektív redukciós) katalizátorokat tartalmaz és az EU Stage V normatívának felel meg. A traktorok 230 literes üzemanyagtartállyal készülnek.

Új, nyolc fokozatú, automata kapcsolású PowerShift (terhelés alatt kapcsolható) sebességváltó került beépítésre a traktorokba, kuplungfunkciót is ellátó fékpedállal (Xpress Restart). A traktorok a maximális 40 km/h végsebességüket Eco fokozatban már 1640 f/min fordulatszámnál elérik. Négy fokozatú a hátsó TLT-jük. Mechanikus rugózással rendelkezik a vezetőfülkéjük, amelyben multifunkciós kezelőpult és joystick, valamint 7 collos monitor található. A fedélzeti elektronikájuk ISOBUS-kompatibilis és GPS/GNSS-jelek fogadására alkalmas. A LS (Load Sensing) hidraulikus rendszerüket 115 l/min szállítású hidraulika szivattyú szolgálja ki. A hátsó függesztő szerkezetük 7000 kg-mal terhelhető.

Új konstrukciójú a traktoroknak a mellső és a hátsó hídja is, a BSS (Bi-Speed-System) mellső kormányzott tengely különösen fordulékonnyá teszi a traktorokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06