Elindult az NHP Hajrá a Budapest Banknál (x)

Agro Napló
Elindult az NHP Hajrá a Budapest Banknál, így 1500 milliárd forintnyi forrást érnek el április 20-tól a cégek – jelentette be a pénzintézet.

A hitelintézetnek az Agro Naplóhoz eljutatott tájékoztatása emlékeztet: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) április elején jelentette be gazdaságvédelmi intézkedéseinek egyik legfontosabb elemét, az új Növekedési Hitel Program (NHP) Hajrá konstrukciót. Így a vállalatok számára 1500 milliárd forintnyi forrás nyílik meg, amely legfőbb célja a munkahelyek és a hazai gazdaság versenyképességének megtartása, illetve erősítése. Az NHP konstrukciók eddig is nagyon népszerűek voltak, a program elindulásától kezdve, csak a Budapest Bank több mint 312 milliárd forinttal segítette a cégeket céljaik elérésében. A bank a kkv szektor szakértőjeként továbbra is élen jár a vállalkozások finanszírozásában, és április 20-tól gőzerővel kezdi meg az új termék közvetítését.

A Magyar Nemzeti Bank 2013-ban indította el a Növekedési Hitelprogramot, amely több ütemben és konstrukcióban hamar az egyik legnépszerűbb korszerűsítést, illetve beruházást finanszírozó eszközzé vált. Az évek alatt több mint 3000 milliárd forint került a hazai gazdaságba a programon keresztül, míg a tavalyi év elején elindított NHP FIX konstrukció kevesebb, mint másfél év alatt 466 milliárd forinttal járult hozzá a szektor fejlődéséhez. A Budapest Bank, az elsők között tette elérhetővé a termékeket, az NHP Fix programon keresztül március végéig több mint 71 milliárd forintot helyezett ki, amivel a bank piaci pozícióját jócskán meghaladó, mintegy 16 százalékos piaci részesedést ért el.

A koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben a cégek számára kulcsfontosságú, hogy kedvező kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel tudják pénzügyi stabilitásukat és a munkahelyeket megőrizni, valamint a korábban eltervezett beruházásaikat megvalósítani. Az NHP Hajrá a legtöbb kihívás leküzdésében szerephez juthat, hiszen beruházások finanszírozására, lízingre, forgóeszköz (szállító, készlet, vagy akár munkabér) finanszírozásra, hitelkiváltásra és cégfelvásárlás finanszírozásra is fordítható. Az így biztosított kölcsön mindössze 2,5 százalékos kamattal, alátámasztott igény esetén akár 20 év futamidővel is felvehető. A Budapest Bank ezért az új NHP Hajrá konstrukciót is az elsők között kezdi el a vállalati ügyfelek részére közvetíteni, és kibővített kapacitásokkal, valamint olyan digitális megoldásokkal segíti a minél hatékonyabb ügyintézést, mint például a távoli aláírás bevezetése.

„Bankunk több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vállalati finanszírozás terén. Hiszünk abban, hogy a hosszútávú, sikeres együttműködés alapja a kölcsönös bizalom és az ügyfeleink megismerése. A járvány okozta vészhelyzet megerősítette, hogy a hosszú évek óta változatlan stratégiánk kiválóan működik, és azt látjuk, hogy ügyfeleink bíznak abban, hogy nehéz helyzetben is megtaláljuk a számukra legmegfelelőbb megoldást. Az NHP Hajrá pedig rugalmasságával és széles felhasználhatóságával nagy segítség lehet a kihívások leküzdésében” – jelentette ki a Budapest Bank vállalati üzletágvezetője.

„Ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan készülünk a Gazdaságvédelmi Program keretében a közeljövőben várhatóan kihirdetésre kerülő további kamattámogatott hitel- és garanciatermékek bevezetésére, határozott szándékunk ugyanis, hogy ezen eszközöket is a legelsők között bocsássuk a vállalkozások rendelkezésére” – tette hozzá Kasziba Levente.

További információk elérhetők a bank weboldalán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A NAV méltányos a vállalkozókkal

A NAV méltányos a vállalkozókkal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) méltányos a vállalkozókkal, mivel ha a közterhek megfizetése nehézséget okoz, a cégek kérhetik az adóelőleg összegé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!