2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Középpontban a gépkezelő!

Agro Napló
A New Holland fejlesztéseinek középpontjában mindig is a gépkezelő állt. Pontosabban megfogalmazva az az alapelv, miszerint a lehető legjobban meg kell könnyíteni a napi munkavégzést és lehetővé kell tenni, hogy a gépkezelő a legkomfortosabb körülmények között végezhesse el feladatát.

Mindezt a célt csakis tágas, jó hang- és hőszigetelt, nagy üvegfelületekkel ellátott, rugózott vezetőfülkével lehet elérni, amelyekben a legmodernebb – adott esetben fűthető/hűthető – vezetőülésben töltheti el mindennapjait a kezelő.

A több évtizeden átívelő töretlen fejlesztőmunka legújabb ékköve a vadonatúj T8 Genesis traktorok kabinja, amely – túlzás nélkül állíthatjuk – újabb és magasabb szintre emeli a nehéz univerzális erőgépek kabinjaival szemben támasztott elvárásokat.

Az egyedi méretekhez beállítható SideWinder Ultra jobb oldali kartámasz alapjaiban újult meg, kezdve az új multifunkciós kezelői joystick-karon és a legmodernebb LCD technológiát felvonultató, nagy felbontású IntelliView 12 színes érintőképernyős monitoron át, a színkódolt gombsorokig, amelyekből 11 db egyénileg személyre szabható funkcióval látható el.

Számos kezelői gomb egy karnyújtásnyira került a kezelőtől, hiszen az alapkoncepció fontos részét képezte, hogy valamennyi kezelőszervet a kartámaszra integráljanak. Ezáltal több tárolóhely szabadult fel, amelyet a gyártó ki is használt az eddiginél több csatlakozóport és például nagyméretű hűtődoboz beépítésével. A kormányoszlopra szintén egy teljesen digitális InfoView LCD monitor került felszerelésre, amelynek felbontása napjaink legdrágább táblagépeivel vetekszik.

A vezetőajtónál eltüntetett B oszlopnak köszönhetően egyedülállóan kicsire csökkent a vakfoltfelület, miközben a gyári opciók közé bekerült az előre és hátra szerelhető nagy felbontású képet biztosító kamera. Az eddig alkalmazott passzív kabinrugózási rendszer kiegészíthető egy aktív hidraulikus kabinrugózással, amely az első hídrugózással együtt soha nem látott komfortfokozatot biztosít.

A nagy intenzitású LED munkalámpák száma tovább növekedett, amelyek maximális fényereje több, mint 30%-kal növekedett az előd szériához viszonyítva.

A számos extra kialakításának célja nem csak az volt, hogy a felhasználók kényelmesen érezzék magukat, miközben a különböző funkciókat használják, hanem a munkavégzés megkönnyítése is. Az automatizált szolgáltatásoknak köszönhetően a kezelő precízebb munkát tud végezni és hosszabb ideig is dolgozhat anélkül, hogy elfáradna.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erősít és fejleszt a New Holland

Erősít és fejleszt a New Holland

Különleges online bemutatót tartott a New Holland, amelyen a cég szakértői az üzleti stratégiájukon és a 2021-ben megjelenő gépújdonságaikon kívül a m...

Hazatérés Biharba

Hazatérés Biharba

Magyarhomorog község Hajdú-Bihar megyében, a Berettyóújfalui járásban terül el, itt, a Mogyorós telepen található az AGROTEC Magyarország Kft. terület...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!