2024. február 22. csütörtök Gerzson

MEGHÍVÓ: A precíziós gazdálkodás információs- és agronómiai alapjai (x)

Agro Napló
A Bayer Hungária Kft., az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Väderstad Kft., a Carmeuse Hungária Kft., a Magyar Kukorica Klub, valamint a Dr. Szabó Agrokémiai Kft. és további együttműködő partnerei konferenciát rendeznek 2020. február 5-én (szerda), Székesfehérváron "A precíziós gazdálkodás információs- és agronómiai alapjai" címmel.

A konferencia kiemelt előadója:

Dr. Hc. Dr. Pepó Péter, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára és az MTA doktora, aki a "Faj- és fajtaspecifikus tápanyagellátás jelentősége a fontosabb szántóföldi növényeknél" címmel tart előadást.

Mi az oka annak, hogy a magyar növénytermesztés jelenlegi helyzetéből, ugyan mindenki a precíziós gazdálkodás elterjedésében látja a kitörési pontot, de a technológia mégsem terjed a kívánt mértékben és általában, akik alkalmazzák, azok sem elégedettek maradéktalanul?!

Ez a helyzet úgy jöhetett létre, hogy a precíziós gazdálkodás népszerűsítése, reklámja, sokszor propagálása, elsősorban a műszer- és gépgyártók oldaláról folyik. Ma lassan az ekéket és tárcsákat is felszerelik valamilyen precíziós eszközzel, de ezek a fejlesztések sokszor csak az eszköz eladhatóságát növelik, nem a tényleges használati értékét.

Miközben mindent megtudhatunk a műszaki lehetőségekről, az agronómiai alapok népszerűsítése sokkal mérsékeltebb. Az alap információk az egyetemeknél, főiskoláknál a kutató intézeteknél halmozódnak már évtizedek óta, de ezeknek az intézményeknek nagyon mérsékelt az anyagi erejük az eredményeik propagálására, ismertetésére.

Ennek a konferenciának a szervezői azt a célt tűzték maguk elé, hogy az egyetemeken, az élen járó gazdálkodóknál és a tényleges kutatást folytató gyártóknál felhalmozódott genetikai, műszaki, térinformatikai és tápanyag utánpótlási eredményeket megosszák az erre fogékony gazdálkodókkal.

Ez a konferencia azoknak szól, akik nem az átlagot akarják elérni, hanem teljeskörűen szeretnék kihasználni a tudomány nyújtotta lehetőségeket és a lehető legmagasabb nyereséget kívánják elérni a gazdaságukban.

A rendezvény helyszíne és időpontja:

2020. február 5. (szerda) 10:00 - 14:30

Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar
(8000 Székesfehérvár, Pirosalma u. 1-3.)

Részvételi díj:

2020. január 15-ig: 9.500 HUF + ÁFA / fő
2020. január 20-ig: 12.500 HUF + ÁFA / fő
2020. január 30-ig: 15.000 HUF + ÁFA / fő

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvétel feltételei, egyéb információk:

  • a rendezvényen csak érvényes előregisztrációval és a részvételi díj előlegszámla ellenében történő kifizetésével lehet résztvenni
  • csak gazdálkodókat illetve termelő cégek képviselőit várunk
  • a helyek korlátozott számban elérhetők

Fizetési határidő és számlázás*:

Részvételi szándékát kérjük, jelezze az alábbi linkre kattintva, az online regisztrációs lap kitöltésével*:

ELŐREGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTSON IDE!*

 

*Az előlegszámlát a fenti linken elérhető online regisztrációs lap kitöltését követően küldjük Önnek e-mailben, a részvételi díj befizetése után pedig a végszámlát is eljuttatjuk postán

A rendezvény programja

9:00 - 9:55     Regisztráció és poszterek megtekintése

9:55 - 10:00   Megnyitó: Szabó Kornél -  ügyvezető, Jó Gazda Program® projektvezető, Dr. Szabó Agrokémiai Kft.

10.00 - 10.05  Köszöntő: Dr. habil. Györök György PhD. - dékán, Mérnöki Intézet igazgató, egyetemi docens, Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

10.05 - 10.50  Faj- és fajtaspecifikus tápanyagellátás jelentősége a fontosabb szántóföldi növényeknél

Előadó: Dr. Hc. Dr. Pepó Péter - egyetemi tanár, centrumelnök-helyettes, Debreceni Egyetem; okleveles agrármérnök, az MTA doktora...

IDE és az alábbi képre kattintva megtekintheti a RÉSZLETES PROGRAMOT:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!