Az Y Cégcsoportnál meggyőzően bizonyított a CHH Műszaki KFT (x)

Agro Napló
Az Y Takarmányipari Kft. mágocsi takarmánykeverő-üzemében idén év végére immár az ötödik olyan beruházás valósul meg, ami a CHH Műszaki KFT bevonásával készül el. A közös szakmai kapcsolatról Horváth Lajos ügyvezető igazgatóval és Kovács Csaba takarmánykeverő-üzemvezetővel beszélgettem.

− Idén 26 éve, hogy megalakult az Y Cégcsoport első cége, az Y Pulyka Kft., mely kezdetben a környező megyék településein pár ezer pulykával foglalkozó családok termelését segítette. Mára Magyarországon 50 termelővel 11 megyében 1,6 millió pulyka nevelését irányítjuk és finanszírozzuk. Szakembereink tanácsadással, folyamatos ellenőrzéssel segítik a feladatok megoldását. Termelőink gondos munkája mellett a bevezetett minőségbiztosítási rendszer alkalmazása szavatolja a legjobb minőségű pulykaállományok értékesítését a hazai és külföldi piacokon. A pulyka mellett jelenleg 3,7 millió csirkével is foglalkozunk. Az állatok ellátásához 11 éve vásároltunk egy keverőüzemet Mágocs városában, ahol kizárólag a saját termelői körünknek gyártjuk a kiváló minőségű takarmányt. Tavaly 68 ezer tonna tápot gyártottunk. 1996-ban alakítottunk egy saját termelő Kft-t is, jelenleg 500 ezer pulykát mi nevelünk fel. A cégcsoport 105 munkatársnak ad közvetlenül munkát, illetve rendelkezünk még vágóhíd-részesedéssel, mellyel együtt 250 embernek biztosítjuk a mindennapi megélhetést. Az évek alatt rengeteg beruházás történt nálunk, idén év végére kb. 2 milliárd forint az az összeg, amit a 11 év alatt beletettünk a keverőbe, mely mostanra egy nagyon modern és kiváló technológiával bír − mutatta be a céget Horváth Lajos. A beruházások ismertetéséhez Kovács Csaba vette át a szót.

Hogyan és mikor kerültek kapcsolatba a CHH Műszaki KFT-vel?

Anno, a takarmánykeverő kapcsán indult a közös szakmai kapcsolatunk. Jelentős beruházások történtek, hiszen megemelkedtek az igények a takarmánygyártásra. 4 éve készült el az új keverő. Már időközben azon gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne a tárolókapacitást bővíteni, leginkább az ömlesztett alapanyagok kapcsán. Ekkor körüljártunk pár hasonló szegmensben tevékenykedő céget, és a legtöbb helyen a CHH Műszaki KFT-t javasolták. Nekünk több irányba kellettek opciók, hiszen egyrészt voltak régi tárolóegységeink, ahol az elavult be- és kitároló rendszer megújításán gondolkodtunk, illetve tavalyi év folyamán építettünk egy bő 5000 tonnás síktárolót, aminél korszerű technológiát szerettünk volna beépíteni. A beruházások kapcsán végül a CHH Műszaki KFT mellett voksoltunk, és egyáltalán nem bántuk meg. Tökéletesen kivitelezték a szállítórendszereket.

Miben lett segítségükre az új szállítószalag rendszer?

A gabonafélék és ömlesztett alapanyagok ki-betárolását segíti elő oly módon, hogy sokkal gyorsabban, kevesebb veszteséggel tudunk betárolni, illetve a kitárolást is nagyban megkönnyíti. A régi síktárolókban egy szállítószalag-rendszert, az új tárolóban pedig a hozzá kapcsolódó garatrédlert és felvonó rendszert is beépítettük, amely a komplett ki be tárolást oldja meg. Bár nem a legolcsóbb a CHH technológia, viszont annyira törésmentesen és gyorsan dolgozik, hogy hosszú távon nagyon olcsóvá tud válni. A szerkezet 60 tonna/órás teljesítményt produkál, amely, mondhatni, csillagos ötös.

A szalagrendszereken kívül, ha jól tudom, egy mintavételezőt is beszereztek tőlük. Arra miért volt szükség?

Igen, így van. Jelentős mennyiségű alapanyag-beszállítás folyik nálunk. A minőségbiztosítás miatt nagyon fontos, hogy milyen beltartalmú anyagok jönnek be. A folyamatos ellenőrzés sarkalatos pontja a mintavételezés. E beszerzés kapcsán már nem néztünk szét a piacon, pontosan tudtuk, hogy a CHH profi technikai megoldásokat tud biztosítani, és az üzlethez való hozzáállásuk korrekt, makulátlan. Egy rendkívül modern gépet ajánlottak, mely tökéletesen kiegészíti munkánkat. Így már a kollégáknak nem kell a tűző napon kimenniük és a pótkocsikra felmászniuk, hanem egyenesen a mérlegházból tudnak gyorsan, akár a szállítójármű több pontjáról is megfelelő mennyiségű mintát venni. Ez a beruházás mindössze 2 hónapja készült el, és már most hálásak vagyunk az új innovatív mintavevőnek. Idén építünk egy újabb 5000 tonnás síktárolót, aminek a teljes be- és kitároló rendszerét szintén velük szeretnénk megoldani. Egy kicsit más lesz a technológia, de elvben hasonló a tavalyihoz. A CHH Műszaki KFT már a tervezési fázisban is besegített, számtalan egyeztetést folytatunk velük, hogy mindenkinek kedvező végeredmény szülessen. A komplett rendszerek mellett egy nagyon modern felsőpályás mérleget is biztosítottak számunkra, mely szintén kiemelkedő minőségben végzi munkáját. A beszélgetést Horváth ügyvezető zárta:

„A CHH Műszaki KFT a tervezéstől a kiválasztáson át a kivitelezésig igazán profi munkát végez, és kiemelném, hogy közérthetően, mindenre kiterjedő oktatási, tájékoztatási segítséget adnak ahhoz, hogy ezeket a nagyon modern gépeket tökéletesen tudjuk használni a hétköznapokban.”

-kn-

Cím: H-9027 Győr, Körtefa u. 4.
Telefon/fax: (+36) 96/ 527-357
Mobil: (+36) 30/9475-440
E-mail: info@chh.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nem épül fel az óriási tojófarm

Nem épül fel az óriási tojófarm

Termelői összefogással és a helyiek közreműködésével derítették fel és akadályozták meg azokat a nagy ívű, német befektető által tervezett beruházások...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?