A CLAAS bemutatja az új érintőképernyős CEBIS MOBILE-t minden 700/600 modellhez (x)

Agro Napló
A LEXION 700/600 sorozathoz kínált CEBIS MOBILE terminállal a CLAAS új mértéket állított fel az elismert asszisztencia rendszerek, a CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelésének területén.

Az új CEBIS MOBILE 12 collos színes és érintőképernyős kijelzője összefogja az összes elérhető asszisztencia rendszer funkcióit. Így a gépkezelő egyetlen terminállal teljes mértékben felügyelheti a gép munka- és üzemi körülményeit. Szükség esetén pedig a könnyen érhető menürendszer segítségével egyszerűen, ujjnyomással a betakarítási körülményekhez igazíthatja az asszisztenciarendszerek összes funkcióját.

Egyszerű és magától értetődő – új 12 collos képernyő

Az új CEBIS MOBILE képernyője nagyfelbontású, színes és 12 collos. Az adatok tisztán tagoltan, érthetően jelennek meg rajta, kezelése pedig roppant egyszerű. Mindez lényegesen megkönnyíti a gép feletti ellenőrzést. A főmenüben egy kombájn-sziluett látható, amelyen folyamatosan nyomon követhetők a fontos funkciók beállított értékei: például a rotor- és szelelő-fordulatszám, szemnedvesség és a magtartály töltöttsége. A GRAIN QUALITY CAMERA képe is látható a képernyőn, ezen a gépkezelő a termény minőségét folyamatosan tudja ellenőrizni. A GRAIN QUALITY CAMERA adatainak kiértékelése segít a CEMOS AUTO CLEANING rendszernek a magtisztaság optimalizálásában. Ezen kívül a gépkezelő a képernyőn két egyszerű csúszkával beállíthatja az optimális egyensúlyt a magtisztaság, szalmaminőség és az áteresztés között.

Integrált fedélzeti információk

A képernyő alsó részén olyan fontos fedélzeti információk láthatók, mint a CRUISE PILOT adatai. Így többek között a menetsebesség, áteresztés a ferdefelhordóban, az óránkénti áteresztőképesség tonnában és a motorterhelés. Ezen kívül megmutatja a rendszer, melyik az a tényező, amely az éppen aktuális munkakörülménynél korlátozza a teljesítményt. Ha a gépkezelő a CRUISE PILOT funkcióit nem a CEBIS-ben szeretné megváltoztatni, akkor megteheti a CEBIS MOBILE-ban is. Az egyes menüpontok elérése mindhárom asszisztenciarendszernél azonos. 

A CEMOS AUTOMATIC biztosítja az optimális teljesítményt

A szintén integrált CEMOS AUTOMATIC összefogja az összes asszisztenciarendszert, melyek a legkülönfélébb munkakörülménynél is a gép optimális teljesítményéről gondoskodnak. Ezekhez tartozik például az AUTO SEPARATION, mely a másodlagos magleválasztás automatikus szabályozásáért felel, az AUTO CLEANING, mely a tisztítás beállítását szabályozza, és az AUTO SLOPE, ami szelelőfordulatszámot folyamatosan a körülményekhez igazítja, amikor a gép lejtőn dolgozik.

CEMOS DIALOG, a gépkezelő partnere

A elismert CEMOS DIALOG gépfelügyeleti rendszert is integrálták az új CEBIS MOBILE-ba. Ez a funkció mindig aktív a háttérben, folyamatosan figyeli az összes munkafolyamatot, kiértékeli az adatokat és figyelmezteti a gépkezelőt, ha a gép teljesítménye nincs teljes mértékben kihasználva. A megfelelő jelentés a CEBIS MOBILE képernyőn jelenik meg, és ha a gépkezelő egyszerűen rákoppint, azzal át is veheti az optimalizáláshoz ajánlott értéket. A CEMOS MOBILE képernyőn a gépkezelő behívhatja a CEMOS DIALOG funkciókat, hogy a gép működésének optimalizáláshoz milyen ajánlott beállításokat aktiváljon. Az ajánlott beállítások itt is egyszerűen rákoppintással átvehetők és alkalmazhatók.

Az új CEMOS MOBILE a 2018-as aratási időszakra minden LEXION 700/600 modellhez elérhető lesz.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!