Egyediség, minőség, törődés – Agro-Békés színvonalon

Agro Napló
Az Agro-Békés Kft. békéscsabai repülőtéren tartott XI. nyílt napján több száz érdeklődő tekintette meg a helyszínen felsorakoztatott CASE IH teljes termékkínálatát, illetve a Bednar és a Kverneland munkagépeit. A szakmai programokon többek között bemutatták a CASE IH innovatív technológiai fejlesztéseit, az AFS precíziós gazdálkodási rendszert, a CVX váltók gyakorlati előnyeit és az egyrotoros technológiát.

Az Agro-Békés Kft. figyelemre méltó üzleti fejlődést könyvelhet el a hazai mezőgazdasági gépforgalmazók palettáján a megalakulása óta eltelt 17 év alatt. Partnerei igényeinek minél magasabb minőségi kiszolgálása érdekében további 16 szakemberrel növelte létszámát az utóbbi hónapokban, mely ez év végére a 90 főt is eléri majd. Országos lefedettségét a nemrég megnyílt székesfehérvári telephelyével gyarapította. Folyamatban vannak a kivitelezési munkálatok a leendő pákozdi és a nyíregyházi telephelyeken, 2018-ban pedig a Dunántúlon és a Dél-Alföldön is újabb telephelyek állnak rendelkezésre partnereik kiszolgálására.

Az Agro-Békés Kft. számára a növekedési cél mellett kiemelten fontos a vevők által is elismert magas színvonalú szolgáltatások nyújtása, melynek alapkövetelménye a szakképzett humán erőforrás. Az agrárágazatban is jelentkező szakképzett munkaerőhiány áthidalására autótechnikus tanulókat toboroz és képezi át őket a speciális feladatokra. Partnerei sikere és elégedettsége szintén fókuszt képvisel a kft. üzleti filozófiájában. Ennek érdekében vevőit is felkészíti a korszerű technológiai fejlesztések fogadására és használatára. E kétirányú edukálási feladatok ellátására oktatási központot hozott létre Békéscsabán.

„Az egyediségben kell erősnek lennünk” – emelte ki Grósz László ügyvezető igazgató magazinunknak adott interjújában. Az Agro-Békés Kft. egyedisége mindenképpen fémjelezhető a CASE IH márka kizárólagos magyarországi forgalmazói és garanciális szerviz ellátó pozíciójának megerősítésében.                           

A széles termékpalettából kiemelt figyelmet kapott a CASE IH egyedülálló, 1 rotoros kombájn technológiája. A rotoros kombájn kíméletes magkezelésének köszönhetően minimalizálható a szemveszteség és a tört szem, ami kézzel fogható hasznot eredményez tulajdonosa számára. A CASE IH AXIAL FLOW megújult 140-es és 240-es szériákba szerelt új motorok által a kombájn a teljesítménynövekedés mellett alacsonyabb fogyasztást biztosít, és eleget tesz az új emissziós előírásoknak is. Mindkét széria a kategóriájában a legnagyobb ürítési teljesítményt biztosítja, akár 156 l/sec. sebességet. A kombájnokat 3 különböző szélességű gumihevederes járószerkezettel is fel lehet szerelni, így csökkenthető a talaj taposása, és ezáltal a talajszerkezet károsodása. A 240-es széria egyedi CVT hajtáslánc rendszerrel szerelt, amely lehetővég teszi a rotor, a ferdefelhordó és a vágóasztal kardánhajtását lánc- és szíjhajtások nélkül. Széles vágóasztal és adapterválaszték lehetővé teszi, hogy tulajdonosai maximálisan kihasználják a gépben rejlő kapacitást.

A szakmai előadásokat látványos szántóföldi bemutató követte. Egy CASE IH Puma traktor bálák között szlalomozva szemléltette az AccuGuide automatikus kormányzást, mely hatékony kivitelezést tesz lehetővé alaktalan táblavégek vagy dombos területeken a rétegvonal mentén történő művelésben. Szintén a munkavégzés hatékonyságát segíti a CASE IH AFS rendszerének újdonsága, az AccuTurn, mely automatikusan vezérli a gyors és pontos táblavégi fordulókat.

A nyílt nap ünnepélyes gépátadóval és tombolasorsolással zárult.

-an-

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Belehúztak a Fendt mérnökei

Belehúztak a Fendt mérnökei

Mintegy 450 újságíró részvételével rendezte meg az AGCO/Fendt csoport az őszi sajtótájékoztatóját, amelyen több fontos bejelentést is tettek. Bemutatt...

Traktor vezetőfülkék világa

Traktor vezetőfülkék világa

A traktorok vezetőfülkéje az a munkahelyi környezet, ahol a jármű vezetőjének akár naponta – ha megszakításokkal is – 8-12 órát is el kell töltenie. N...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!