Védekezés a napraforgó kórokozói ellen (x)

Agro Napló
A különböző kórokozók minőségi és mennyiségi károkat is okozhatnak a napraforgóban. A minőségi károkozás a ki nem telt, meg nem érett szemek formájában jelentkezik, melyek olajtartalma lényegesen alacsonyabb a normálisnál. Összességében az olajtartalomban 30%-os veszteség is előfordulhat.

A jelenlegi meleg, csapadékos időjárás kedvez a korai alternária és más korai szár- és lombbetegségeknek. A mennyiségi veszteség, a terméscsökkenés akár 10-50%-os mértékű is lehet. A DuPont két évtizedes hazai tapasztalattal rendelkezik a napraforgó gombabetegségek elleni védekezésben. Adataink alátámasztják, hogy a termés mennyiségének növelésére a napraforgó korai fungicides védekezésével tehetünk a legtöbbet.

Az aktuális napraforgó terményárakat alapul véve egy DuPont™ Acanto® Plus gombaölő szerrel elvégzett kezelés kb. 95 kg napraforgó árába kerül Önnek. 20 év eredményei alátámasztják, hogy az egyszeri, korai DuPont gombaölő szeres kezelés minimum 250, maximum 940 kg terméstöbbletet eredményezett, átlagosan 640 kg többlettermés érhető el.

Szakmai és költséghatékonyság oldaláról a DuPont kiváló technológiai megoldást kínál a napraforgó gombaölő szeres kezelésére az Acanto ® Plus gombaölő szerrel. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik amely kiemeli a piacon jelen levő többi ajánlat közül:

  • Két felszívódó hatóanyag kombinációja.
  • Kiemelkedően széles a hatásspektruma a napraforgó korai szár- és lombbetegségei ellen.
  • Pozitív hatású a növény élettani folyamataira.
  • Kimagaslóan hosszú hatástartammal bír.
  • Egészséges növényállományt eredményez.

Az  Acanto® Plus lehetőséget ad a termelők kezébe a hatékony és megtérülő növényvédelmi kezelések megvalósításához. Alkalmazása 0,8 l/ha dózisban javasolt korai, 6-8 levélpáros állapotában.

További részletek a napraforgó védelméről a DuPont Növényvédelmi Üzletág YouTube csatornáján:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?