Két gyártónak is legjobb kereskedője

Agro Napló
Az értékesítési adatokat figyelembe véve két nagynevű gépgyártó vállalatnak is a legjobb magyarországi viszonteladója lett az Alfa-Gép Kft. 2016-ban. A Güttler Kft. az imént említett elismerést, míg a Fliegl Abda Kft. a legsikeresebb régiós kereskedője címet adományozta a gépkereskedőnek az idei AGROmashEXPO – AgrárgépShow-n.

Szabó István, az Alfa Gép Kft. tulajdonos-ügyvezetője büszke arra, hogy e kis ország géppiacára jellemző hatalmas konkurencia-harcban, továbbá az országot behálózó legnagyobb gépkereskedők kereszttüzében tudnak évről évre sikeresek lenni.


Az elmúlt 21 év során a néhány 10 hektártól a több 100 hektáron gazdálkodókat is partnereik körében tudhatják, jelentős részükkel tradicionálisnak mondható az együttműködés.

Az Alfa-Gép Kft. képviseletében (balról jobbra) Szabó Dá-
vid, Viczián Ádám, Szabó Katalin és Szabó István vették át
a legsikeresebb régiós kereskedőnek járó díjat Ackermann
Tamástól (Fliegl)

A szántóföldi növénytermesztéshez, valamint állattenyésztéshez kapcsolódó erő- és munkagépek mellett a kertészeti gépek által biztosított széles, változatos termékkínálat okán változatos ügyfélkörrel rendelkeznek. Mindezek létrejöttét olyan beszállítói háttér garantálja, amelyek többségéhez szintén 21 éves kapcsolat fűzi az Alfa-Gépet. Ezek szimbiózisában és a szakmailag felkészült kollégákkal együtt menetelve valósulhat meg a piacon való helytállás és az újabb kihívásoknak és igényeknek való megfelelés.

1992-ben a jelenlegi békéscsabai telephelyen egy hasonló profilú kft. indításával teremtette meg Szabó István a későbbi Alfa-Gép „alapjait”. A cég 1996-tól mindössze néhány géppel a „fedélzeten” vágott bele a gépértékesítésbe.

Napjainkra korszerű irodaépület, 9 munkatárs, megannyi gépmárka, magyar, német, olasz, spanyol, holland, cseh gépgyártók termékei, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatások együttes jelenléte biztosítják a kereskedés sokszínűségét.

Egyedi profiljuk egyrészt az olasz Fedele kertészeti gépek, melynek kizárólagos magyarországi forgalmazója a cég immáron 19. éve, továbbá a holland Holaras gépgyártó vállalat gépeinek forgalmazása.
A világ élvonalába tartozó spanyol J.J.Broch gépgyártó fokhagymatermesztésre kifejlesztett termékeivel a teljes technológia gépsort kínálják nemcsak hazánkban, hanem a környező országokban is: a vetéstől a betakarításon át a fokhagyma élelmiszeripari feldolgozásáig. Az erő- és munkagépek értékesítését illetően helyi és régiós képviseletet látnak el az általuk képviselt márkákat illetően. Az Alfa-Gép Kft. által értékesített legtöbb terméknél a gyártó vagy a generálimportőr a garancia- és szervizellátó, viszont az általuk kizárólagosan forgalmazott kertészeti gépek szervizelését maguk végzik. Néhány traktormárka szervizelési feladatait pedig a velük leszerződött szakembergárda látja el.

Szabó István a legjobb magyarországi Güttler viszonteladó-
nak járó díjjal, amit Vörös Endre értékesítési vezetőtől vett át

Gazdaközpontú gépkereskedelem jellemzi a vállalkozást, ez a szemléletmód jól illik a Güttler portfólióhoz, hiszen a tavalyi évben szintén a 20. születésnapját ünneplő német gyártó a termelői visszajelzések alapján alakítja tökéletesre munkagépeit. Legsikeresebb termékük a Güttler-henger, amely a tarlóhántás utáni lezáró hengerezést, nedvességmegőrzést biztosítja, amely művelettel a vetéskor a mag beágyazódása optimális lesz, s szintén a most aktuális bokrosítás feladatát is kiválóan ellátja.

A több mint 40 éves múltra visszatekintő Fliegl világmárka rendkívül széles termékkínálattal rendelkezik, az abdai üzem 1993 óta gyárt közúti és mezőgazdasági pótkocsikat, mezőgazdasági munkagépeket, részegységeket. Trágyatechnológiához és a szállításhoz kapcsolódó megoldásokkal széles körűen tudják partnereik igényeit
kielégíteni.

A beszállítókkal való kapcsolatuk a kölcsönös korrektségen¸ megbízhatóságon, a rendszeres kommunikáción és az innovációra való hajlandóságon alapul, a siker az együttgondolkodásban, az általuk közvetített vevői visszajelzések adaptálásán  múlik – hangsúlyozta Szabó István.            

                -an-

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!