2024. március 4. hétfő Kázmér

A CLAAS még a „last minute“ vevői kívánságokat is teljesíti (x)

Agro Napló
A világ mezőgazdaságigép-piacai egyre jobban különböznek egymástól, és a vevői igények is változnak, sokszor nagyon gyorsan. A cég harsewinkeli gyárában nemrég megnyitott, új átszerelő csarnoka segítségével a CLAAS kombájnok és silózók gyártása még rugalmasabb lesz.

„A gyorsan teljesítendő vevői kívánságokat, melyek a gyártás kezdetekor még nem álltak fenn, ugyanúgy teljesíteni tudjuk, mint a világ különböző piacainak adottságaiból jelentkező speciális igényeket. A befektetés már négy éven belül kifizetődik.” nyilatkozta Dr. Patrick Claas vezetőségi tag az ünnepélyes megnyitón.

Rugalmasabban: Most még sok a hely az új átszerelő csarnokban, amelyben az új gépeket kiszállítás előtt az utólagos vevői igényeknek megfelelően átszerelik. Akik a piros szalagot átvágják (balról jobbra): Dr. Patrick Claas, Volker Claas, Reinhold Claas és Holger Brüning.

Mindössze fél éves építkezés után el is készült a gyártósor végén az új, 1600 négyzetméteres csarnok. A Harsewinkelben készülő kombájnok és silózók körülbelül 10 százalékán végeznek utólagos, a vevői kívánságnak megfelelő átalakítást. „A gyártósoron eredetileg felszerelt kerekek vagy hidak átszerelése egy másik típusúra a napi feladataink közé tartozik.” nyilatkozta Holger Brüning termelési vezető. „De ha az ügyfél például krómozott kipufogót szeretne, a végösszeszerelésnél dolgozó munkatársaink gyorsan meg tudják oldani ezt a változtatási igényt is.”

A projekt tervezése és kivitelezése igazi csapatmunka volt. Képünkön balról jobbra haladva: Britta Johannsmann (projektvezetés), Christian Herweg, Dirk Meiners (projektvezetés), Andreas Lange és Anton Wortmann. (A képről hiányoznak, bár részt vettek a csapatmunkában: Jan Peter Bluhm, Günther Brinkrolf és Norbert Bröckling.)

Azzal, hogy az eddig egymástól térben elkülönülve végzett átépítési és végösszeszerelési munkafolyamatokat összevonták, optimálisan lehetett a munkateret kialakítani. Nagyobbak lettek az szerelőállomások, és az anyagellátás logisztikája is jobb lett – már csak azért is, mert egy daru is meg tudja emelni a gépeket vagy a nagyobb részegységeket. A jobb munkakörnyezet növeli a munkabiztonságot és csökkenti a környezeti terhelést, ugyanis a kevesebb, üzemen belül végzett gépmozgatás miatt csökken a károsanyag-kibocsátás. Azt a 1300 négyzetméternyi területet, amely az új csarnok felépítése miatt a gyártórészlegen felszabadult, új termékek bejáratására fogják használni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!