Tovább zakatol a telephely-fejlesztési program

Agro Napló
Folytatódik a szolgáltatási minőségjavítás az AXIÁL Kft.-nél. Novemberben újabb állomáshoz ért a 2011-ben elindított telephely-fejlesztési program: átadták a megszépült és jócskán kibővített orosházi telephelyet.

Egészen 1998-ig kell visszatekintenünk, erre az évre tehető az orosházi bázis kapuinak megnyitása. A csongrád megyei központ megnyitásával a vonzáskörzetébe tartozó gazdálkodók kiszolgálását tűzték ki célul, ami utólagosan is jó döntésnek bizonyult, hiszen a békéscsabai telephely megnyitásával mára tehermentesíteni kellett azt. A szolgáltatás minőségének fokozása mellett 2016-ra elérkezettnek látták az időt a telephely modernizálására. A tavasszal megkezdett munkálatok során új szervizépületet és gépmosót építettek, és a meglévő alkatrészüzletet is felújították.

Az ünnepélyes átadón Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán megköszönte az AXIÁL Kft. beruházását, hiszen az erősíti a város gazdaságát és növeli a foglalkoztatottságot.

Meghívott vendégként volt jelen Arved Von Bieberstein, a CLAAS régióigazgatója, aki köszöntőjében tolmácsolta a CLAAS család üdvözletét és elismerően szólt a most átadott modern szolgáltatói központ létrehozásáról.
A több mint 100 éves CLAAS vállalat rendkívül nagy figyelmet fordít a minőségi termékek előállítására. A régióigazgató kitért a betakarítás technikát és a traktorokat érintő fejlesztésére, valamint a mezőgazdaság digitalizációjára. Mint mondja – „a gépek közti harc az elektronika és a szoftverek között fog eldőlni. A mezőgazdaság változik, a gyártóknak reagálni kell.” Arved Von Bieberstein kiemelte, hogy habár a CLAAS német vállalat – és Európa fontos piaca – mégis globális vállalattá fejlődik: erősíti elkötelezettségét Kelet-Európában és Ázsiában.

E fejlődés kulcsa a vevői elégedettség, ehhez szükségük van egy partnerre, aki a javításokat, a karbantartást, valamint az ügyfélszolgálatot is ellátja és az AXIÁL Kft. személyében egy igen erős partnerre tettek szert Magyarországon.

Arved Von Bieberstein beszéde után Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője vette át a szót, aki ugyancsak megerősítette a jelenlévőkben azt a tényt, hogy a mezőgazdaság nagy ütemben változik, a világ gépgyártása is rengeteget fejlődött. El lehet gondolkodni azon, hogy ez a nagymértékű fejlődés, amelyet olyannyira áthat a digitalizáció áldás-e vagy átok, de egy biztos: az emberek használják a technológiát, a mezőgazdaságnak is lépést kell tartani ezzel.

Az AXIÁL első embere kitért az állami földek értékesítésére, a tej- és a sertéságazatot érintő problémákra, az átalakuló adminisztrációs struktúrára vagy a mezőgazdaság minden területén jelentkező szakemberhiányra. Utóbbiért – mint cégvezető, és mint MEGFOSZ elnök úgy gondolja – felelősséget kell vállalni. Ki kell tölteni a kormány mögötti 50 cm-t! A szakemberhiányra a „Legyél te is mezőgépész” kampányon keresztül megvalósuló 11 pontból álló képzési és karrier program szolgálhat megoldásul.

Friss: 19. állomáshoz ért a fejlesztési program

November végén hódmezővásárhelyi telephelyének átadásával hivatalosan is 19 ponton áll partnerei rendelkezésére az AXIÁL. Az új telephely a gyors kiszolgálásban fog segíteni. A Hód-Mezőgazda Zrt.-től bérelt régi növénytermesztési géptárolót teljes mértékben átalakították, ebből egy 500 m2-es alkatrészraktárat és egy 82 m2-es eladóteret hoztak létre. A szervizt egyelőre mobil formában, illetve a Hód-Mezőgazda Zrt. műhelyében oldják meg, de az elkövetkezendő évek feladatai között szerepel, hogy itt is egy új műhelyt hozzanak létre, akárcsak Orosházán.

„A hódmezővásárhelyi telephely megnyitása munkahelyet és értéket teremt. ” – jelentette ki a hivatalos megnyitón Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere. A város első emberének megítélése szerint igazi sikertörténet az AXIÁL Kft. fejlődése, nem a szerencse, sokkal inkább a kemény, fáradozásokkal teli munka eredménye.

Gratulációját fejezte ki Cornelia Horsch, a Horsch Maschinen GmbH értékesítési és marketingvezetője, majd bemutatta a német vállalkozás beruházásait, párhuzamot vonva az AXIÁL telephely-fejlesztési programjával. A hazai- (Németország) és a fő exportpiacok – mint, Ukrajna, Franciaország vagy Oroszország – tekintetében Magyarország előkelő helyet foglal el a Horsch értékesítésének megoszlásában. Az AXIÁL Kft. és a Horsch 2007-től működik együtt sikeresen. 2016-ban több mint 11 M EUR forgalmat realizáltak, ami 15%-os növekedést jelentett az előző évhez viszonyítva. Az eredményes értékesítés kulcsát Cornelia Horsch a kettős kapcsolattartási modellnek tudja be. A gyártó szorosan együttműködik a kereskedőivel és a vásárlóival. Ennek szükségessége abban mutatkozik meg, hogy mint gyártó ténylegesen olyan eszközöket gyártson, amire az ügyfeleknek szüksége van.

A képen balról: Cornelia Horsch, Harsányi Zsolt,
Almási István, Pintér Zsolt


Végezetül Harsányi Zsolt ragadta magához a szót, aki a mezőgazdaságot jelenleg érintő fontosabb kérdésekről – MVH helyzete, növényvédő gépek bevizsgálása, stb. – számolt be. A telephelyátadással kapcsolatban egyebek mellett elmondta, hogy annak megnyitása újrarajzolta a kiszolgálásuk határvonalait, átszervezést, ésszerűsítést tett lehetővé, amely a kollégáik és a partnereik mindennapjait is megkönnyíti.

A cég fejlesztési stratégiájában egy újabb állomás, a felújított tatabányai alközpont átadása is szerepel, amelyre decemberben 7-én  kerül sor.

 

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!