2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Innováció, teljesítmény, minőség és megbízhatóság

Agro Napló
Az 1936-ban alapított EURALIS az egyik legnagyobb és legsikeresebb szereplője a francia mezőgazdaságnak.

Az EURALIS csoport egyik legrégebbi, dinamikusan növekvő és meghatározó része a vetőmag üzletág, ami több mint 60 éve állít elő vetőmagot a legmagasabb minőségben. Sikerének záloga a hosszú évek tapasztalata mellett a folyamatos megújulás és innováció, melynek eredményeképpen Európában az elmúlt 5 évben a forgalma megduplázódott.

Az elmúlt években Magyarországon is egyre több partnerünk próbálta ki és termesztette nyereségesen az EURALIS kukoricahibrideket. A hazai piacon sok gazdálkodó által termelt és kedvelt ES FLATO (FAO330) és az ES SENSOR (FAO390) már bizonyítottak. A sikerek ellenére az EURALIS-nál a fejlesztői munka nem állt meg, folyamatosan keressük azokat a hibrideket, amelyek a magyarországi körülmények között kiemelkedő termésre képesek. A bevezetés előtt minden kukoricánkat Magyarországon több, mint 30 kísérleti helyen teszteljük, és csak azok kerülhetnek be a kínálatunkba, amelyek stabilan kiemelkedő termésre képesek az ország eltérő termesztési körülményei között is.

Sikerünk alapját az évekkel ezelőtt elindított ROOTS POWER® és Tropical Dent® kutatási és fejlesztési programjaink adják.

A ROOTS POWER® program célja az, hogy a nemesítőink megtalálják az átlagnál fejlettebb és jobb gyökérzettel rendelkező hibrideket, mivel az erős gyökérzet fokozott stressztoleranciát, szárazságtűrést és stabilitást eredményez a növénynek egészen a betakarításig. A kínálatunkban szereplő ROOTS POWER® minősítésű HARMONIUM (FAO370), ES SENSOR (FAO390), ES MYLORD (FAO390) és ES LAGOON (FAO460) egyedülálló gyökérzete segít átvészelni a növénynek a kritikus aszályos időszakot, ami a termelők számára nagyobb biztonságot jelent más hagyományos hibridekkel szemben.

2013-ban az EURALIS bemutatta egyedülálló Tropical Dent® genetikáját Franciaországban. Ezt a meglévő és köztermesztésben lévő kukoricák genetikától alapjaiban eltérő genetikai vonalat több, mint 10 év kutatómunkába telt felfedezni és a már meglévő és mások által használt genetikai állománnyal keresztezni. A Tropical Dent® minősítést csak azok az ebből az új genetikai forrásból származó  kukoricáink kapják meg, amelyek a többéves vizsgálat alapján átlag feletti stabilitással, terméspotenciállal és vízleadó képességgel rendelkeznek.

Az idei kínálatunkban elérhető Tropical Dent® kukoricák: ES CUBUS (FAO310), ES MYLORD (FAO390), ES METHOD (FAO420), ES LAGOON (FAO460), illetve az idei évben bevezetésre kerülő ES FARADAY (FAO340).

Összegezve a leírtakat: az EURALIS kukoricák versenyképes áron megoldást jelentenek a változékony időjárási viszonyok mellett is a biztonságos, kiszámítható és nyereséges kukoricatermesztésre.

EURALIS Kft.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KWS. Az első számú alternatíva

KWS. Az első számú alternatíva

A KWS Magyarország Kft. egy olyan vetőmag-forgalmazó vállalat, amely értékeit megőrizve évről évre folyamatosan újuló portfóliójával a gazdasági és kö...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!