A CLAAS S10 Terminal mostantól minden ISOBUS funkciót támogat (x)

Agro Napló
A CLAAS S10 egy olyan központi terminál, ami képes vezérelni és felügyelni a fontos traktor és munkagép funkciókat. A kormányzási rendszer és a kamerák kezelésén kívül, az S10 terminál az ISOBUS munkaeszközök vezérlésére eddig is alkalmas volt (Univerzális Terminál). A CLAAS ezt most kibővítette „Szakaszolás Vezérlés“ (Section Control) és „Feladatkezelés“ (Task Management) ISOBUS funkciókkal, ezáltal a jövőben lehetőség nyílik az összes ISOBUS funkció egy terminállal történő vezérlésére.
S10 Terminal

A kibővített vezérlőfunkciók ezáltal még több lehetőséget nyújtanak a gyakorlatban, a kezelő számára.

Section Control – automatikus szakaszolás vezérlés

Az újonnan beépített „Szakaszolás Vezérlés" funkcióval elkerülhetők a nem kívánt átfedések az automatikus szakasz kikapcsolásnak köszönhetően, függetlenül attól, hogy egy permetezőgépről, műtrágyaszóróról vagy vetőgépről van szó. A táblavégi fordulón és a táblán található, egyenetlen alakú szakaszokon történő munkavégzéshez különböző beállítási lehetőségek érhetők el.

Section Control

Task Management – profiknak való munkarögzítés

Különösen jól jöhet a bérvállalkozók és nagyobb gazdaságok számára az S10-es terminálba újonnan beépített ISOBUS „Feladatkezelés” (Task Management). Ehhez a CLAAS a TC Basic és TC Geo opciókat kínálja. 

Az irodai számítógépen lévő Task Management programmal részletes feladat kiírások hozhatók létre és vihetők át az erőgépre az egyes táblákon történő munkavégzéshez. Amennyiben szükséges, a gépkezelő bármikor módosíthatja és optimalizálhatja a kiírt feladatokat az S10 terminálban.

Mindezeken felül, a Task Management TC Geo lehetővé teszi a a legfontosabb adatok felvételét, úgy mint az alkalmazott műtrágya vagy növényvédő szerek mennyiségét. Ezek az adatok átvihetők a traktorról az irodai gépre és alapjául szolgálhatnak a jövőbeli feladatoknak.  Ezáltal a hígtrágya, vagy a növényvédő szerek a következő alkalomnál már hozam függően lesznek kijuttatva és így költséget takarít meg gazdasága számára és a környezetet sem terhelik.

Példaként, ha a CLAAS CROP ISARIA egy ISOBUS-os műtrágyaszóróval lett párhuzamosan összekötve erőgépünkkel, az S10-es terminálunk párosítja a két gép vezérlését és egyidejűleg feldolgozza a terület alapú kijuttatási térképeket.

A Task Management és Section Control funkciókat CLAAS a 2017-es üzleti évben teszi elérhetővé az ARION traktorcsaládtól a XERION-ig és ezen kívül utólagos beszerelésre is lehetőségünk lesz a más márkával ellátott gépeknél

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!