Versenyben is bizonyít a Mikro-Vital®

Agro Napló
A Kukorica Termésversenyben Takács András versenyprogramját illetően már felhívtuk a figyelmet, hogy a Mikro-Vital® baktériumtrágya kijuttatása miért is kulcskérdés egyrészt a nagyobb terméshozam szempontjából, másrészt pedig az egészséges talajélet folyamatos fenntartása érdekében.

Milyen gyakorlati haszna van még a baktériumtrágyázásnak? Hogyan támogatja használata a Kukorica Termésverseny résztvevőit? Justus Lillát (képen), a Mikro-Vital® baktériumtrágyát forgalmazó Bio-Nat Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy tavaly a Magyar Kukorica Klubversenyén indulók közül 5 nyertes versenyző is használta a Mikro-Vital® baktériumtrágyát. Emellett az ország különböző pontjain, a fő kultúrákat illetően folyamatosan vizsgáljuk, pontosan milyen hatással is van a Mikro-Vital® talajbaktérium készítmény a terméshozamokat illetően. Ha már kukorica, akkor szeretném kiemelni, hogy 2015-ben az országban 3 helyen, 8 különböző hibridnél vizsgáltuk a hozamokat. A komoly aszállyal sújtott területen is 10%-os terméstöbbletet realizált termelő partnerünk üzemi méretekben a jobb talajéletnek köszönhetően. Az eredmény a magas minőségű, folyamatosan ellenőrzött terméknek, és a felhasználásra vonatkozó szakszerű értékesítésnek, valamint rugalmas kiszolgálásnak is köszönhető” – mondta el lapunknak az ügyvezető.

A Bio-Nat Kft. idéntől már a szabadalmaztatott AGROSOL liquid készítményt is forgalmazza. Miért? Hogyan támogatja ez az új technológia a növények fejlődését?

„Az AGROSOL liquid készítményt olyan termelőkön keresztül ismertük meg, akik évek óta sikeresen alkalmazzák a Mikro-Vital® baktériumtrágyával együtt” – nyilatkozta Justus Lilla, majd folytatta. „A növények szén-dioxidot lélegeznek be, melynek mértékét üvegházakban és fóliákban termelt növények esetén a gazdálkodók már jól tudják szabályozni, viszont a szabadföldi termények esetében más technológiában kell gondolkodnunk. A megoldás az AGROSOL liquid készítmény, mely megfelelő szén-dioxid-stimulációt ad a növénynek. Ösztönzi a növényeket, hogy több szén-dioxidot hasznosítsanak, támogatja a fotoszintézist, serkenti az anyagcserét, mindemellett pedig óvja a környezetet. Ráadásul az AGROSOL liquid szabadalmaztatott formulációjával hatását és összetételét tekintve egyedülálló.”

Lapunk megtudta azt is, hogy az AGROSOL liquid kezelés időzítése is kulcsfontosságú. A növényeknek először 3–5 leveles állapotában kell megkapniuk a készítményt permetezéssel kijuttatva. Természetesen a Bio-Nat Kft. szaktanácsadói minden kérdés megválaszolásában és részlet megtervezésében további segítséget nyújtanak.

Info: www.mikro-vital.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A nagy BIOFIL Trió

A nagy BIOFIL Trió

BIOFIL Szárbontó, BIOFIL Talaj-pH specifikus és BIOFIL Talajőr készítmények. Háromszoros biológiai hatásfok a többlethozam, termésbiztonság és növénye...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?