Nagytraktorok az építőipar számára: CLAAS a 2016-os BAUMA kiállításon (x)

Agro Napló
A CLAAS idén ismét saját standdal lesz jelen a Münchenben rendezendő BAUMA építőipari kiállításon. A legnagyobb építőipari kiállításon a CLAAS bemutatja a nagytraktorait 530 lóerőig. Ezek olyan különböző munkagépekkel lesznek fel- és összeszerelve, illetve összeakasztva, amelyek a professzionális építkezéshez nélkülözhetetlenek. A rendezvény április 11-től 17-ig tart.

A nagy erőgépek mindenekelőtt a mélyépítésben nélkülözhetetlenek, nehéz talajkörülmények között végzett föld- és anyagmozgatáshoz keresettek. A nagygépekre, mint a CLAAS XERION-ra talajstabilizáció, marómunka esetén van szükség, ekkor a kemény vegyes összetételű talajt homogenizálják. A CLAAS a nagy teljesítményű traktorcsaládjainak köszönhetően, így nem csak a mezőgazdasággal foglalkozó cégeket, hanem a különböző építési vállalatokat és technikai szolgáltatókat, valamint bérvállalkozókat is meg tudja szólítani ebben az iparágban is.

A műszaki követelmények a traktorokkal szemben az építőiparban, például egy útépítkezésnél teljesen mások. A CLAAS ezeket az elvárásokat figyelembe vette a traktorai fejlesztésében, így a CLAAS traktorokra jellemző a széles gumiabroncs kínálat, a nagy vonóerő és teherbírás, a nagy emelési teljesítmény, a hatékony és nyomatékerős kardánhajtás, valamint a fülke professzionális kialakítása. Mindez az építő- és bérvállalkozók igényeinek figyelembevételével lett tökéletesítve.


A szállítmányozás mindentudója – az AXION 800-as széria

Egy mindentudó a szállítmányozásban, legyen az dömperes vagy billencses feladat. Az AXION 800-as az alacsony önsúlyának köszönhetően, amely csak 10,5 tonna, nagyobb terhekkel is könnyedén megbirkózik. Akár egy 40 tonnás szerelvényt is könnyedén elszállít nehéz útviszonyok között. Ezt, a nagy, akár 295 lóerős teljesítménnyel, a fokozatmentes CMATIC váltóval, valamint egy gyorsan megszokható kezelőfelülettel tudja teljesíteni. A BAUMA kiállításon egy AXION 870 CMATIC lesz kiállítva egy három tengelyes Krampe Halfpipe HP 30 kocsival, valamint az R&M Landtechniksysteme GmbH. cég által fejlesztett keréknyomásszabályzó rendszerrel.


Maximális teljesítmény nehéz húzómunkákhoz – az AXION 900-as széria

Maximális 410 lóerős teljesítményével, a magas kardánteljesítménnyel, valamint 11,5 tonnás emelőképességével az AXION 900 egy tökéletesen tervezett gép a legnehezebb húzómunkák elvégzéséhez. A nagy teljesítményének ellenére igen kedvező fogyasztással büszkélkedhet. Ahogy az AXION 800-as családnál, itt is a fokozatmentes CMATIC váltó és a könnyen átlátható kezelőfelület segíti a kezelőt annak érdekében, hogy minimális legyen hibás működtetés. A BAUMA kiállításon egy AXION 950 CMATIC lesz bemutatva az odalátogató érdeklődőknek.


Az extrém kihívásokhoz – a XERION

Extrém húzóteljesítményű gépet kínál a CLAAS a 4x4-es koncepciójú XERION-jával.

Erről a teljesítményről a maximálisan 530 lóerővel rendelkező motor és a négy egyforma, 2,20 m átmérőjű és 90 cm széles keréken keresztül biztosított nagy vonóerő gondoskodik.

A nagy húzóerejének köszönhetően tökéletes választás lehet a nagy marógépek, valamit stabilizálók működtetésében. Mindemellett a XERION nagy teljesítményű kardánhajtással is rendelkezik, melyek a mobil aprítógépek, valamint zúzógépek használatánál nélkülözhetetlen.

A 180°-kal elforgatható fülkével szerelt kivitelnél még jobb a munkaterületre való rálátás. A XERION is fokozatmentes CMATIC váltóval rendelkezik, így bármilyen munkakörülmények között képes leadni a maximális teljesítményét, legyen az húzó- vagy toló munkafolyamat. A CLAAS a BAUMA kiállításon egy forgatható fülkés XERION 4000 TRAC VC típust állít ki egy kőzúzógéppel.

Értékes kiegészítők

AXION 800, AXION 900 és XERION a CLAAS TELEMATICS telemetria rendszerrel vannak felszerelve, amely segítségével kielemezhető, hogy a gép adott időben hogyan végezte a munkáját, továbbá lehetőséget biztosít a távdiagnosztizálásra. A kiállított gépek az alapfelszereltségen felül, egyéb más hasznos opcióval is fel lehet szerelni, így pl. az extrém körülményekhez keréknyomás-szabályzó rendszerrel, vagy automata kormányzási rendszerrel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kukoricában is a víz az úr

Kukoricában is a víz az úr

Álmatlan éjszakákat okozott a hazai kukoricatermesztőknek a 2021-es év. Teljes tenyészidőszakban folyamatos kihívásokkal kerültek szembe, melyek külön...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!