Új belépő a motorfékpad kereskedők piacára

Agro Napló
Jó alkalmat adott a nemrégiben véget ért AGROmashEXPO kiállítás az AgroEcoPower vállalat sajtótájékoztatójára. A családias hangvételű beszélgetés keretében ismertették a céget érintő változásokat, illetve a nemzetközi piacon első alkalommal megjelenő ATX Dyno fékpadcsaládot.

A cég képviseletében Bodo László a jelenlévőknek elmondta, hogy a korábbi Xtuning s.r.o. a jövőben AgroEcoPower Ltd néven folytatja tevékenységét. Megtartva AgroEcoPower, Xtuning, Truckecopower divízióit továbbra is teljesítménynöveléssel, motoroptimalizálással és hajtóanyag-fogyasztáscsökkentéssel foglalkoznak a mezőgazdasági, személy- és teherszállító járművek szegmensében. Új belépő a cég szervezeti egységébe az ATX Dyno mobil és telepített fékpadok gyártásával foglalkozó részleg.


Bodo László (balra) és František Humpoliček ismerteti az ATX Dyno működését

Közel 3 éves fejlesztői munka és a csehországi kereskedő partnereiknél elvégzett mintegy 11.000 tesztmérés eredménye a saját fejlesztésű fékpadcsalád bevezetése – tudtuk meg František Humpoliček fejlesztőmérnöktől. Az ATX Dyno magyarországi bemutatásával elsősorban hazai viszonteladókat és a kereskedők szervizeit kívánják megcélozni.

A mobil fékpadok jelenleg két modellből, T1 és T2 változatokból állnak. Míg a kisebbikkel 450 kW (603 LE) maximális teljesítményig, addig a nagyobb T2-es 750 kW-ig (938 LE-ig) képes pontos mérést végezni. Üzemeltetéséhez 220 V, illetve 380 V szükséges. A táblagépre és/vagy számítógépre telepített vezérlő szoftver szintén saját fejlesztésű és a magyar mellett további 7 nyelven érhető el. Segítségével vezeték nélküli kapcsolaton keresztül minden mérés elvégezhető, így a kezelőnek nem szükséges a gép mellett állnia. A program minden mérést rögzít és a multi accounting (több regisztrált felhasználó) rendszerre is lehetőséget ad.

A gyártó a dynamometerre két év, a szoftverre örök garanciát vállal, illetve segítséget nyújt beüzemeléshez és a kezeléshez, de nem utolsósorban ingyenesen rendelkezésre bocsátja a programhoz tartozó frissítéseket és elvégzi az évenként kalibrációt.

Az ATX Dyno T2 felkeltette az AGROmashEXPO és Agrárgépshow termékverseny zsűriének figyelmét is és Logisztika kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési elismerő oklevéllel díjazta. Ezzel a motorfékpad meg is szerezte első nemzetközi elismerését.

-an-

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!