2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Indítsa kalászosait a Kwizda Vario rendszerével!

Agro Napló
Egy sikeres technológiából nem maradhatnak ki azok a kezelések, melyeket a Vario technológiával kínálunk Önnek. Széles termékpalettánknak köszönhetően minden problémára megtalálja a megfelelő „Vario Dobozt”, így nincs is más dolga, csak össze kell állítania az adott körülményekre a legjobb technológiát.

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Gyomirtás

Mivel minden táblánál más gyomflórát találhatunk, ne sablonokban gondolkodva, hanem a tábla gyomviszonyait ismerve döntsük el, hogy milyen gyomirtó szert használjunk.

Ha ősszel és kora tavassal csirázó gyomnövények (például ebszikfű, tyúkhúr, pipacs, pásztortáska...) okoznak gondot, valamint szulfonil-karbamidokra toleráns veronika és árvacsalán található a táblán, akkor válassza az Aurora Full-t.

Amennyiben döntően klasszikus búza gyomnövények jelennek meg (mezei acat, galaj, árvakelésű napraforgó stb.), akkor az univerzális Hadden Star a tökéletes megoldás.

Egyre több gazdálkodónak okoz gondot a nagy széltippan (védekezés nélkül, akár 10–15 mázsával is csökkentheti a termésátlagot), melyre az ajánlatunk az Aperon/Athos készítményünk.

Lombvédelem

Ha lombetegségek közül a szeptória, helmintospórium támad, akkor a Fezan Plust alkalmazzuk, míg a rozsdabetegségeknél a Titanium-ot. A régóta bizonyító Eminent 125 SL korai prevenciót biztosít a sárgarozsda és a lisztharmat ellen.

Rovarölők

Kalászosainkat a rovarok (vetésfehérítő és lárvája, levéltetvek, szipolyok stb.) ellen is meg kell védeni. Erre tökéletes és gazdaságos megoldás a jól ismert Fury.

Lombtrágyázás

A tavaszi növényvédelmi kezeléseket mindenképpen egészítsük ki lombtrágyázással! Jól bevált technológia a Wuxal Réz Top használata, de gyengén induló állomány esetében használhatjuk a legújabb Wuxal termékünket, a Wuxal P 45-öt 2 liter/ha adagban.  Ez elsősorban a fejlődésben lemaradt állományoknál javasolt, hiszen magas foszfortartalommal rendelkezik, de persze ahogy a

Wuxalok esetében már megszokhattuk számos mikroelem is található benne (bór, réz, vas, mangán, molibdén, cink).

Az utóbbi években sok helyen jelentkezett a cinkhiány a kalászosokban is, erre a célzott megoldást a Wuxal Cink jelenti.

Fejtrágyázás

Aki biztosra akar menni, nem kockáztatja, hogy már a kezdetektől nitrogénhiányos állapotok alakuljanak ki! A megoldás az Azospeed és a biostimulátor hatású aminosavat is tartalmazó Azospeed Amino* folyékony nitrogén fejtrágyák használata. Speciális gyors és tartós hatású karbamidot tartalmaznak, biztonságosan, minden fenológiai időszakban korlátozás nélkül felhasználhatók, 10–20 l/ha adagban, a kezelés céljától függően. *Engedélyezés alatt


Ha összeállította a Vario rendszerét, attól függően, hogy 3 vagy 5 dobozból választott, 3, illetve 5 százalék kedvezményre jogosult a technológiájában szereplő összes termékre vonatkozóan.

Bővebb információt a program részleteiről a honlapunkon kaphat:

www.kwizda.hu

Pinczehelyi Zoltán

Kwizda Agro

A cikk szerzője: Pinczehelyi Zoltán

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szuperszelektív a Select Super

Szuperszelektív a Select Super

A napraforgóban a felülkezeléses (Clearfield, Express stb.) technológiák térhódítása folyamatos és töretlen volt az elmúlt években. Már elértünk odáig...

Mi mindenre jó a köles?

Mi mindenre jó a köles?

Ahogy a globális élelmezési rendszereket egyre nagyobb kihívás elé állítja a növekvő világnépesség élelmezése, úgy értékelődik fel az ellenálló gabona...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!