Új generációs Solitair (x)

Agro Napló
A pneumatikus Solitair a LEMKEN vetőgépek között a zászlóshajó, és a nagy pontosságú, nagy hatékonyságú vetés szinonimája. A közelmúltban teljeskörű fejlesztést végeztek rajta és csukható, félig-függesztett változatban Solitair 25 néven kerül piaci bevezetésre.

A Solitair 25 esetében a legszembetűnőbb külső változás az új műanyag tartály, mely 3.000 liter űrtartalmú és rendkívül széles beöntőnyílással rendelkezik. Azonban az új Solitair vetőgépen belül is számos újjítás van: például minden adagolóegység külön elektromos hajtással rendelkezik. A celláskerekek által szállított mennyiség is folyamatosan állítható minden fajta vetőmag optimális áramlása érdekében. Ha a magtartályt műtrágyával töltik meg, a cellás kerekek forgásiránya meg van fordítva, a maglesodró kopásának megelőzése érdekében. A továbbfejlesztett fúvóventilátor rozsdamentes acél lapátkerékkel rendelkezik, jelentősen kisebb hidraulikus teljesítményt igényel, és lényegesebben csendesebben dolgozik. A maglehelyezést illetően a LEMKEN a bevált mélységhatároló kerékkel felszerelt OptiDisc és OptiDisc M tárcsás csoroszlyát választotta az egyenletes vetési mélység érdekében.


A Solitair 25 és Zirkon 12 kombinációja

Mivel a LEMKEN Solitair 25 külön szakaszai saját adagolórendszerrel rendelkeznek, könnyen kikapcsolhatóak az adott elektromos motor kikapcsolása által, ezért a szakaszok kikapcsolása alapkivitel. A mennyiségi állítása ezen felül végezhető el az egyes szakaszoknál.


A Solitair 25 és Zirkon 12 kombinációja

Az újratervezett elosztórendszer lehetővé teszi különböző művelőút ritmusok bekapcsolását anélkül, hogy a gépen fizikai beállítást kellene elvégezni. A rendszer hidraulikusan vezérelt és egyáltalán nem igényel vetőmag visszavezetést. Az állandóan szimmetrikus vetőmag elosztás az elektromosan vezérelt adagoló fordulatszámmal együtt megbízhatóan biztosítja még a megfelelő hosszirányú eloszlást is. Az adagoló betéteinek egyszerű cseréjével lehetőség van a nyomtávok és a művelőút sorok számának könnyű állítására vagy csökkentésére.


Új fejlesztésű elosztó beépített művelőút kapcsolással

A fenti változtatásokkal a továbbfejlesztett LEMKEN Solitair továbbra is a védjegyévé vált sokoldalúságot nyújtja. A Solitair 25 öt különböző vetőkombinációban használható a LEMKEN talajművelő gépekkel kapcsolva. A vetőegység helyére hárompont függesztésű szemenkénti vetőgép kapcsolható, mint amilyen a LEMKEN Azurit. Ez a figyelemre méltó sokoldalúság kiváló választássá teszi a Solitair vetőgépet pénzügyi szempontból is.


Solitair 25 egyedi boronaállítás

A LEMKEN Solitair 25 vetőgéppel együtt mutatja be a LEMKEN két új elektronikus vezérlőrendszerét vetőgépekhez. Az alapkivitelű EcoDrill változat, mely az adatokat CAN busz rendszeren keresztül továbbítja, egy 4,8” nagy felbontású érintőképernyős terminál által működtethető, és általa a Solitair 25 minden szükséges funkciója használható. A MegDrill rendszer a LEMKEN opcióként rendelhető vezérlőegysége ISOBUS rendszerrel történő üzemeltetéshez a bevált CCI 200 terminálon keresztül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Retrofittable Intelligence

Retrofittable Intelligence

So far, the possibility of utilising data from existing mechanical implements and feeding them into farm management systems has remained wishful think...

Continued growth for the LEMKEN brand

Continued growth for the LEMKEN brand

German professional farming specialist, LEMKEN, was able to grow its business in the past year even though conditions proved generally difficult. In 2...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 10. 12:13