Meg lehet nyerni 13,71 t/ha-ral az idei Kukorica Termésversenyt? (x)

Agro Napló
Légrádi Miklós a DKC 4717-el indult a megmérettetésen, ott voltunk Lengyeltótiban, a versenyparcella betakarításán. Még igencsak a kukorica betakarítási szezon elején járunk, ez az eredmény azonban a becsült országos termésátlaghoz képest mindenképpen kimagasló!

A teljes galéria Facebook oldalunkon. Kattintson a képre!

Korán takarítja be Légrádi Miklós a kukoricát, amikor még a csövek állnak, erejük teljében vannak. Ilyenkor a legkisebb a vesztesége, –vallja ő - hiszen ekkor rugalmasabb a mag, ezáltal kevésbé sérülékeny (19-20% víztartalom). Emellett igyekszik jó vízleadó képességgel rendelkező hibridet választani, mint például a DKC 4717-est, így, - persze a magasabb külső hőmérsékletet is beleszámítva -, kevesebb lesz a szárítási költsége.

Légrádi nem a konkrét termesztéstechnológiának, hanem a termesztés filozófiájának fontosságát hangsúlyozza, mindenekelőtt a termőföld megóvását tekinti a termesztés alapjának.

Jól gondolkodik? A kevés csapadék ellenére:

Tudatos tervezés, kulturált vetés, jó tőeloszlás, kevés meddő tő, fejlett kukorica állomány – hallhatjuk a parcellát pásztázó versenybizottság véleményét. Szembetűnő látvány a jól alkalmazkodó csövek, amelyek a kedvező körülményekre csőmegnyúlással reagáltak.

Drukkolunk Légrádi Miklósnak!

Kukorica Termésverseny 2015. krónika - Lengyeltóti 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?