Őszi búza és árpa fajtáink jól szerepelnek az idei szezonban is

Agro Napló
A Dalmand Zrt. 2015. évi kisparcellás kísérleti eredményeiben a Raiffeisen-Agro fajták kiemelkedő értékeket mutatnak, mind termésátlag, mind sikér, vagy épp fehérjeszázalék tekintetében.

Bernstein – új csúcsteljesítményű őszi búza fajtánk

Új fajtánk, a közép-korai érésű, tar kalászú Bernstein esetében a kimagasló terméshozam magas sikértartalommal párosul. Ezen tulajdonságok alapján is biztonsággal ajánlható ez a nagy termőképességű malmi búza a termelők számára. Szaporítás alkalmával (szaporítóterület: Észak-Dunántúl) 20–30 ha átlagában 7,2–8 t/ha termésátlagot hozott 14,8%-os fehérjetartalom mellett.

Astardo – top termék a sütőiparban

Nagyfokú évjáratstabilitás jellemzi középérésű Astardo fajtánkat. Magas fehérje- és sikértartalma révén a malmi búzafajták prémiumát képviseli. Szálkás kalásztípusának köszönhetően erősen vadjárta területeken is eredményesen termeszthető.

Akteur – intenzív gazdálkodást folytató termelőknek

Egyre nagyobb az igény a közép-késői érésű, tar kalászú búza iránt, mivel hosszú évek átlagában is megbízható, magas terméseredményeket produkál, kiváló beltartalmi értékek mellett. A dunántúli régióban évek óta közkedvelt, idén az Alföld déli részén is egyre nagyobb kereslet mutatkozik iránta.

KWS Scala – Söripar számára ideális

A sörgyárak és malátázó cégek által favorizált középérésű, kétsoros őszi árpa fajta. A megfelelő termesztési technológia betartása mellett nagy biztonsággal érhető el a söripari minőség. Magas osztályozottság, alacsony fehérjetartalom, és kiemelkedően magas ezermagtömeg (49–55 gramm) jellemzi.


Hozza ki a maximumot fajtáinkból! - Átfogó mezőgazdasági szolgáltatás az ország egész területén

Kiváló minőségű vetőmagfajtáinkból az optimális termesztéstechnológia, növényvédelem, tápanyag-utánpótlás biztosításával hozhatják ki a gazdák a maximumot. Inputanyagok  tekintetében is állunk a termelők rendelkezésére, az egész országot lefedő értékesítési hálózatunk és szaktanácsadó csapatunk révén. Várjuk megkeresését!


Raiffeisen-Agro vetőmag üzletág:  

Tel.: 06-21/211-0450, fax: 06-21/211-0415

E-mail: info@raiffeisen-agro.huwww.raiffeisen-agro.hu

Központ: 9141 Ikrény, Lesvár major

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A búza rézigénye és hasznosulása

A búza rézigénye és hasznosulása

Az őszi búza a legnagyobb területen termesztett kultúrnövényünk. A legtöbb megyénkben első helyen áll a vetésszerkezetben. Eredményessége nagyban befo...

A Syngenta megújult őszi búza palettája

A Syngenta megújult őszi búza palettája

Az őszi búza termesztésének fontos feltétele, hogy megfelelő fajtát válasszunk. Felértékelődik az időjárási változásokra kevésbé érzékeny, minőségben...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?