MEGHÍVÓ fajtabemutatóinkra

Agro Napló
Ismét eltelt egy év és újra a szántóföldi bemutatók elébe nézünk, új reményekkel és bizakodással telve. A Gabonakutató Nonprofit Kft. és munkatársai szintén készülnek arra, hogy az elmúlt évek tapasztalatait a fajtáikkal kapcsolatosan, személyesen ismertessék meg a partnereikkel, illetve az újabb érdeklődőkkel. Hiszen mindannyiunk érdeke az, hogy jövőbeni gazdálkodásunk évről évre eredményes legyen, aminek egyik meghatározó tényezője a biológiai alap, nevezetesen a FAJTA ismerete és annak minősített vetőmagja.

Ezek a bemutatók nem csak rólunk és fajtáinkról, hanem közvetve Önökről is szólnak. Önök, Tisztelt meghívottak, helyi és régiós szinten is, rengeteg információval rendelkeznek a termesztésben levő fajtákkal kapcsolatosan. Ezeket velünk megosztva sok segítséget nyújtanak közvetve, de közvetlenül is nemesítési munkákban.

Mi, mint a GK Kft. munkatársai nyitottak vagyunk minden negatív és pozitív eredményre, véleményre, amit fajtáinkkal kapcsolatos és próbáljuk ezeket hasznosan, célirányosan beépíteni kutató-fejlesztő munkákba. Ma Magyarországon a fajtaválasztékról nem lehet azt mondani, hogy szegényes, hiszen jelenleg 166 db őszi búza van (NÉBIH) a hivatalos szaporításokban.

Ebben a választékban természetesen a GK fajták is benne vannak, ezért szükségesnek tartjuk, hogy az ismertebb és sikeres fajtáink bemutatóin országos és regionális fajtaismertetőket tartsunk, ezzel is segítve Önöket, hogy a látottak és hallottak alapján helyesen tudjanak dönteni. Nem titkolt reményünk, hogy szép számmal lesznek olyanok, akik továbbra is a GK fajtáknak szavaznak bizalmat, hiszen azok folyamatosan megújulva már évtizedek óta sok szép eredményt értek el a köztermesztésben.

A bemutatóink sorában, Szegeden és Táplánszentkereszten a teljes fajtasorunkat láthatják az őszi és tavaszi búzákkal, durumokkal, árpákkal és tritikálékkal, valamint a zab fajtáinkkal együtt. Regionális bemutatóinkon azokat a fajtáinkat állítottuk csatasorba, amelyek a helyi körülmények között legjobban megállják a helyüket és versenyképesek.

A jól bevált és közkedvelt búzáink mellett több új, eddig még kevésbé ismert fajtánkat is megismerhetik, így a reményteljesnek tűnő kiváló termőképességű, középérésű GK Szilárdot, a jó minőségű GK Pilist, GK Futárt, GK Köröst és a GK Berényt, valamint az ősszel minősített, prémium kategóriába sorolható GK Ígéretet.

Újdonságaink még a nagy termőképességű GK Maros őszi tritikálénk és a szintén bevezetés alatt álló, kiemelkedő hozamokra képes GK Toma tavaszi árpánk.

Idén debütálnak és kerülnek forgalomba az első hibrid repcéink is, nevezetesen a GK Csenge és a GK Réka, melyeket Táplánszentkereszten láthatnak először.

A vázolt gondolatok jegyében várjuk szíves megjelenésüket, bízva abban, hogy a bemutatóinkon látottak és hallottak segítik Önöket abban, hogy melyik GK fajta mellett tegyék le voksukat.

Beke Béla


A nagyításhoz kattintson a képre

 

A cikk szerzője: Beke Béla

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Őszi árpa. A csúcsok csúcsai.

Őszi árpa. A csúcsok csúcsai.

A kisebb területen vetett őszi kalászos fajok között a SAATEN-UNION fajtái már évek óta meghatározó, számos esetben piacvezető pozícióval rendelkeznek...

Őszi árpa. A csúcsok csúcsai.

Őszi árpa. A csúcsok csúcsai.

A kisebb területen vetett őszi kalászos fajok között a SAATEN-UNION fajtái már évek óta meghatározó, számos esetben piacvezető pozícióval rendelkeznek...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!