Güttler SuperMaxx – a sokoldalú kultivátor

Agro Napló
A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor. Ami a legtöbb gazdálkodónak elsőre feltűnt, hogy ez a gép jóval erősebb kapákat tartalmaz, mint a hagyományos ilyen típusú gépek. Ami még különlegessé teszi, hogy a rugóskapák öt-hét sorban vannak elhelyezve, így a szármaradvány nem okozhat eltömődést a kapák között, és nem kell a tábla végén megállni, hogy kitisztítsuk a gépet, mert már nem dolgozik megfelelően.

Milyen lehetőség van most ebben a gépben?

Tavasszal nem érdemes forgatásos művelést alkalmazni, ráadásul soká szárad ki annyira a talaj, hogy mélyebben meg lehessen művelni. A bevált, régi gyakorlat szerint ilyenkor hagyományos fogasboronával a legjobb szellőztetni a talajt, de sok gazdálkodó ma már nem dolgozik ezzel az alapvető eszközzel.

Helyette javasoljuk alternatív megoldásként a Güttler SuperMaxx kultivátort, amely elég erős ahhoz, hogy akár tarlót hántsunk vele, és elég könnyű ahhoz, hogy a problémás, korábban vízzel borított területeken is magágyat lehessen vele készíteni.

Kora tavasszal a még nedves talajok megművelésére alkalmasabbak az egyszerű, könnyű, függesztett munkagépek, mert ezekkel jobban meg lehet közelíteni ezeket a területeket, mint az egyéb nehéz gépekkel. A kultivátor felépítése egyszerű, de nagyon erős.

A Güttler SuperMaxx a hagyományostól jóvel erősebb rugóskapákkal van szerelve, így nem jelent problémát, ha mégis a kemény rögökkel kell megküzdeni.

A SuperMaxx kultivátor a hagyományostól eltérően nem pálcás hengereket tartalmaz a talajfelszín megmunkálásához, hanem az egyedi Güttler Rollfix elmunkálót, amely egy rugósborona sorból és speciális Güttler hengerből áll. Ez a garancia arra, hogy az elmunkáló egység nem ragad be és kialakítja a jól ismert különleges Güttler talajszerkezetet.

Páska Norbert

agrármérnök-tanár

Telefonáljon, és kollégáink hasznos információkkal látják el Önt aktuális akcióinkkal és kamatmentes finanszírozási lehetőségeinkkel kapcsolatban!

+36-62/533-690  www.guttler.hu

 

A cikk szerzője: Páska Norbert

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kíméletesebb, megfontolt talajművelés

Kíméletesebb, megfontolt talajművelés

A talajművelés a tarlóhántással a kombájn mögött kezdődik, mármint azoknak, akik egyáltalán talajt művelnek. A NoTill-ben nem csinálunk semmit, csak v...

A klímaváltozás a nyakunkon!

A klímaváltozás a nyakunkon!

Már a 70-es években voltak előrejelzések, hogy mi fog történni, de ezt akkor nem sokan vették figyelembe, és úgy látszik, hogy még ma is csak többen s...

A sekély talajművelés – művészet

A sekély talajművelés – művészet

A sekély talajművelés egyre fontosabb lesz a csapadékszegény időjárás következtében. A tarlóhántás és tarlóápolás ill. a felszín feketén tartását csak...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!