Gép-Mix – a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával – 2015 február

Agro Napló
Újdonság: Väderstad Carrier 500 CrossCutter tárcsával A Mitas lett az abszolút győztes Az új kerékfelfüggesztés növeli a Carrier élettartamát KRONE: továbbra is lendületben A hatékony száraz takarmány kezelés optimalizálásához

Újdonság: Väderstad Carrier 500 CrossCutter tárcsával

Az AGROmashEXPO, Agrárgépshow kiállításon a Vaderstad több újdonsággal is szolgált a nagyérdeműnek. Standján újdonságként szerepelt a Carrier 500 rövidtárcsa, amelynek tárcsáit a CrossCutter Disc típusú művelőelemekre cserélték és akár 3 cm mélységű talajmunkára is képesek. Az árvakelés és a gyomok gyors csírázásnak indulnak, ezt követően hatékonyan gyéríthetők. Mindez lényegesen csökkenti a területek gyommag készletét, valamint az árvakelés jelentette problémát árurepcében. A sekély tarlóhántás 15 km/h sebességgel végezhető, ami alacsony üzemanyag-fogyasztással és nagy napi kapacitással jár.


  

A Mitas lett az abszolút győztes

A CLAAS gépgyártó versenyéből, azaz „Az Év CLAAS Beszállítója 2014” versenyben a Mitas gumiabroncsgyártó került ki győztesen.  A díjat a kiváló fejlesztési együttműködésért, az elmúlt években tapasztalt kooperációért és a logisztikában aktívan vállalt szerepért, valamint a kisebb fejlesztői projektekben való részvételért ítélte oda a német gyártó a Mitasnak. A gálaestre Harsewinkelben (Németország) került sor januárban. A Mitas 900 alkatrész-beszállító közül nyerte el a díjat.


Jaroslav Cechura vezérigazgató (Mitas) beszédet mond „Az Év CLAAS Beszállítója 2014” díjátadón

A Mitas az abszolút győztes „Az Év CLAAS Beszállítója 2014” versenyben

 

 

Az új kerékfelfüggesztés növeli a Carrier élettartamát

Az Carrier L/XL típusokon alkalmazott új hidraulikus kerékfelfüggesztés 30%-kal csökkenti a vázat ért terheléseket. Mindez lényegesen növeli a munkagép élettartamát, ugyanakkor a közúton való közlekedés is könnyebb és kényelmesebb.

Az új rendszer szállító kerekeinek munkahengere egy hidroakkumulátorhoz kapcsolódik, ami lényegesen rugalmasabb járást kölcsönöz a gépnek a közúton és csökkenti a gépet ért terheléseket rossz minőségű utakon.

A hidraulikus kerékfelfüggesztés az alapfelszereltség részét képezi a Carrier L/XL 625, 825 típusokon, míg opcionálisan rendelhető a kisebb modellekhez.

Nézze meg az erről készült filmünket!

 

Forrás: www.vaderstad.hu

 

KRONE: továbbra is lendületben

A Krone Csoport az elmúlt üzleti évben több, mint 1,6 milliárd eurós bevételre tett szert, mely 9%-kal több, mit az előző évi (kb. 1,5 milliárd euró). A Krone Csoport belföldi forgalma 5%-kal, 459 millió euróra nőtt az előző évhez képest, ugyanakkor az export 11%-os növekedésével 1 167 millió euró lett. A Krone forgalmának 28%-a (előző évben 29%-a) így Németországból, 72%-a pedig (előző évben 71%-a) exportból származik.

A Krone haszongépjármű-ágazatának forgalma szűk 17%-kal, 1,08 milliárdra emelkedett, így megerősítette pozícióját ezen a rendkívül erős versenypiacon. Továbbra is Németország maradt az elsődleges felvevő piaca, s innen származik a forgalom kb. 28%-a. A külföldi piacokról származó 20%-os forgalom 647 millió euróról 776 millió euróra emelkedett. A jelentősebb felvevő piacai: Skandinávia, a Baltikum és Kelet-Európa.

A mezőgazdasági ágazatban – négy olyan erős év után, amikor a Krone gép és alkatrész eladásból származó forgalma egyaránt óriási arányban növekedett – a 2013/2014-es évben a Krone piaca enyhén visszaesett. A mezőgazdasági ágazat forgalma így 548 millió euró volt (előző évben: 564 millió euró); ennek 28%-a német piacról, 33%-a a közép- és észak-európai piacokról, 14%-a a kelet-európai piacokról, 25%-a pedig a tengerentúli országokból származott.


A mérlegforduló napjáig a 316 millió eurós saját tőke szűk 354 millió euróra emelkedett, a saját tőkehányad 43,9%-ról 46,4%-ra nőtt. A Krone Csoport közép- és hosszú távú lekötött tartaléka 614 millió euró körüli. (Előző évben 584 millió euró volt.)

Befektetések, stratégiák, munkatársak

A Krone az elmúlt üzleti évben is tervszervezett befektetést a spellei székhelyen. A „Technológiai Centrum” megépítésével, a 2010-ben kezdődő „MBK 2015” akcióterv, melynek célja a gépgyártás folyamatának tartós szerkezeti átalakítása volt, tökéletesen megvalósult.

A haszongépjármű-ágazatban a beruházások az új Krone-trailer tengelyre, valamint az „All-in-Krone”-trailerekre történő átállásra fókuszálnak. Ezeknél a járműveknél minden elem olyan „Krone-márkás” termék, melyeket egy-egy Krone alkatrészszámmal is elláttak. Ez lehetővé teszi, hogy minden szervizzel, jótállással, illetve alkatrésszel kapcsolatos kérdés esetén a fuvarozó cégek rendelkezésére tudjanak állni. A Krone a szolgáltató szektorban is kiemelkedik, azzal, hogy a haszongépjármű ágazathoz egy teljesen új Online-Shop rendszert épített ki. Emellett az informatikai rendszer fejlesztésébe is befektetett, valamint a spellei és Werlte-i székhelyeken szakértőkből álló csapatokat alakított ki.


A világszerte jelenlevő Krone Konszern átlagos dolgozói létszáma (állandó dolgozói létszám) a 2013/2014-es üzleti évben elérte a 2614 főt. (Előző évben: 2406 fő). Ez a létszám tartalmazza a 203 tanulót is. Az alkalmazottak létszámát többek között a spellei mezőgazdasági gépgyártásban dolgozó alkalmi munkások létszáma is növeli.

„Az elmúlt üzleti év fárasztó, de ugyanakkor eredményes is volt.” – hívta fel a figyelmet a cég ügyvezetője, Bernard Krone. – „Amit vállaltunk azt teljesítettük, illetve a házi feladatainkat nagy alapossággal elvégeztük. Nem csak a gyártástechnológia területén tartozunk a vezető gyártó cégek közé, hanem kiemelkedőek vagyunk a gépeinket és járműveinket érintő komplett szolgáltatás terén is. Erre a szerény alapra a jövőben is tudunk építeni, a régi és új piacokon pedig tovább tudunk növekedni.”

Forrás: www.valkon.hu

A hatékony száraz takarmány kezelés optimalizálásához

A 8.05 m munkaszélességgel és száraz takarmánynövények, mint a széna és szenázs terítésére optimalizáltan, az új Fanex 804 egy új szintre emeli a kompakt rendterítők termékválasztékát. Az új HexaLink hajtáslánccal szerelten a szállítási szélessége kevesebb, mint 3 m.


 

Többet érhet

A Fanex 804 egy új függesztett rendterítő a CompactLine sorozatában, amely több mint 8m munkaszélességet biztosít. Ezzel a szélességgel a gazdálkodóknak lehetőséget biztosít, hogy hatékonyabb működést érjenek el. Annak ellenére, hogy széles, a súlya mindössze 960 kg, ezért nem szükséges növelni a traktor méretét. A kialakítása, a 8 kompakt rotor és a többszörös átfedések, fokozzák a munkagép hatékonyságát olyan száraz takarmánynövények esetén is, mint a széna.


Vicon HexaLink körmös tengelykapcsolás lehetővé teszi a rotorok 180°-os csukását szállításkor

Kompakt csukás szállításhoz

Annak ellenére, hogy 8m munkaszélességű, a Fanex 804 összecsukható 3 m-nél is kisebbre, így egy nagyon kompakt méretű munkagépet kapunk a szállításhoz. A két külső rotor az új Vicon HexaLink körmös  tengelykapcsolóval szerelt, ami egy egyszerű, mégis hatékony meghajtó rendszer, lehetővé teszi a rotorok 180⁰-ban történő csukását a szállításkor. A fennmaradó rotorok egy dupla, univerzális kapcsolással vezéreltek, ezáltal egy erős és hatékony erőátvitelt biztosítanak.

Tartósság a kezdetektől fogva - Minimális karbantartással

A Fanex 804 szerkezete kiváló tartósságot garantál és egyszerű a karbantartása. Megerősített Vicon funkciókkal szerelt, köztük 2 rezgés csillapítóval és az erős V-alakú központi vázzal, amely biztosítja a stabil és pontos működést. A rotor meghajtójának folyamatosan működtetéséhez is csak egy zsírzásra van szükség szezononként, és azt is csak egy ponton kell! Ezeknek eredményeként a lehető legkisebb állásidőt érhetjük el.

Forrás: www.vicon.hu

Olvasta már?

Kubota B3150 traktor Bobóországban

ADS 100 trágyaszóró – Hazai Termékfejlesztési Különdíjas termék

Staltech tárcsák és kombinátorok a tavaszi magágykészítéshez

Kujáni Lászlóné Cser Olga lett Az Év Agrárembere!

 

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!