A Magyar Kukorica Klub Hírlevele 25. szám (x)

Agro Napló
A VI. Kukorica Termésverseny Ünnepélyes Díjátadója: 2015. február 13., Gödöllő, Grassalkovich Kastély, Lovarda Kiemelt hírek:  Szavazás: az "Év Kukoricája 2014"  Top20 Fajtakísérletek 2014. évi eredményei - újszerű fajtaválasztási segédlet Me sterséges fertőzési kísérletek eredményei A kukorica toxikus csőbetegségei   "Gazdag Gazda videokonferencia", Magro.hu
Támogatási és szponzorálási kérés, felhívás együttműködésre! Top20 kísérletek, 2014

Részletes kísérleti értékelő  Térképek, dokumentumok, adatok, szemlék Bejelentés a Top20 2015. évi kísérleteibe (a kísérleti program meghirdetéséig megtisztelő szándékbejelentésnek vesszük)

Top20 Galéria VI. Kukorica Termésverseny

A VI. Kukorica Termésverseny ellenőrzési adatai és a betakarítási eredmények értékelése (csak a parcellánkénti eredmények értékelése, díjmegállapítást nem tartalmaz)

Térképek, dokumentumok és adatok: A térképen a versenyterület ikojára kattintva megtekinthetők a részletek.

Terméstanúsítás: Mi hitelt adunk a szavának! Termőtáblák, táblarészek, mellévetéses kísérletek és bemutatók terméseredményeinek tanúsítása.

USDA jelentés, 2014. december (csak angolul, később fordítjuk!) Magro.hu piaci hírek: (honlap)

Tengeri szemmel: Kilátások 2023-ig - ahogy az USDA látja - egyelőre angoul

Mire ügyelj az idei és a jövő évi kukoricatermésed érdekében?

  • Rendszeresen ellenőrizd a raktárakat! Ne feledd, hogy a beteg, a túlszárított és ezért sérült, tört szemeket nagyobb arányban tartalmazó kukoricában a romlási folyamatok is könnyebben elimdulhatnak. Győződj meg arról, elegendő szondát helyeztél-e el a terményben, s azok a kritikus  helyekről is adnak-e megfelelő információt!
  • Ha gyanús, melegedő gócot találsz, inkább forgasd, s rostáld át a terményt - vegyél ellenőrző mintát, s küldd el ellenőrző toxinvizsgálatra.
  • Pihentesd az ekét, s csak akkor szánts, ha a talaj nedvesség állapota megfelelő minőségű szántást tesz lehetővé.
  • Tanulmányozd a Termésverseny és a Top20 Fajtakísérletk eredmény-összefolgalóit és készülj a 2015. évi vetéshez a legmegfelelőbb hibridek kiválasztásával!
  • Járj el a szakmai rendezvényekre
  • Készíts elemzéseket az elmúlt évben követett termesztési eljárásod, tapasztalataid alapján, s aztán kérd ki róla szakértő véleményét is.

Átgondoltad már? Ugyanakkora ráfordítással akkor éred el a legnagyobb termést, ha minden elvetett kukoricaszemből termő növény fejlődik! Hatvanezer tövön 12 tonna terem, ha mindegyiken található egy 20 dekás cső . A jó terméshez nem kell csoda - elég, ha odafigyelsz!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
AM: Bizakodhatunk az idei jó termésben!

AM: Bizakodhatunk az idei jó termésben!

A tavaszi vetésterületek emelkedése további bizakodásra adhat okot az idei évre nézve – közölte Nagy István. Az áprilisi és május eleji időjárás lehet...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?