2024. április 29. hétfő Péter

Gép-Mix – a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával – 2014 december

Agro Napló
Innovációs díj végeredményekSIMA ARANY A CLAAS PANORAMIC FÜLKÉNEK!Az új HARDI 464 membrán szivattyúNemzetközi díj a Challenger MT800E függesztő szerkezetnekBemutatkozott a 4 méter munkaszélességű Great Plains SIMBA Centurion vetőgép   

Innovációs díj végeredmények

A legnagyobb mezőgazdasági innovációk a SIMA kiállításon! 

 Nyilvánosságra kerültek a 2015-ös SIMA Innovációs Díjak eredményei: 2 arany-, 3 ezüstérmet és 18 különdíjat osztanak ki a 2015 februárjában megrendezésre kerülő kiállításon. Az eredmények az alábbiakban olvashatók:


SIMA aranyérem

  • Claas: Panoramic fülke
  • John Deere: Nyagysebességű precíziós vetőgép


SIMA ezüstérem

  • Berthoud: B-safe - biztonságos növényvédőszer bevitel
  • John Deere: Autoconnect - automatikus kapcsolási rendszer
  • Kverneland Group: Vicon Fastbale – Non-stop kombi bálázó


SIMA különdíj

  • AEF: Web applikáció traktor – munkaeszköz – Isobus konzol kompatibilitás ellenőrzésére
  • Agrotronix: Head high vision – A vontató jármű szélvédőjén megjelenő információkijelző-rendszer, vontatott és önjáró eszközökhöz
  • Carre SAS: ANATIS robotizált eszköz
  •  Claas: VARIO vágóasztal
  •  Comer Industries: Megoldás az olajfürdős fékek hatékonyság növelésére
  • Hardi-Evrard: Mobil applikáció
  • Horsch: LEEB GS szántóföldi permetezőgép
  • IFM Electronic: Inteligens 3-D szenzor a munkaterület monitorizálására a biztonságos üzemeltetés érdekében
  • John Deere: BATTERY BOOST.
  •  Lindsay Europe: Abroncs és tömlő nélküli defektmentes kerék öntözőrendszerekhez
  • MaFerme-Neotic: PreciZion – Webes precíziós modul
  • McHale: Fusion 3 PLUS bálázó plastic-film kötözőrendszerrel
  •  Merlo: Oldal és hosszanti irányú stabilizáló rendszer
  •  Müller Elektronik: InsightME diagnosztikai eszköz Isobus-szal ellátott gépekre
  •  Perard: szecskagyüjtő – csomagoló
  •  Razol: GPS alapú vezérlő rendszer kultivátorokhoz
  •  Remorques Rolland: ROLL-LINK biztonságos csatlakozó rendszer
  •   Sulky Burel: automata, független szabályozású rendszer a műtrágyaszóró jobb és bal oldali repítőtárcsáihoz

SIMA ARANY A CLAAS PANORAMIC FÜLKÉNEK!


A 2014. november 27-én tartott sajtótájékoztató alkalmával hirdették ki a 2015 februárjában, Párizsban megrendezésre kerülő SIMA kiállítás arany- és ezüstérmeseit, valamint különdíjasait. A szakmai zsűri a CLAAS PANORAMIC fülkéjének ítélte az aranyérmet!

Az új ARION 400-as traktorcsaládhoz tervezett PANORAMIC fülke 2,41 m2-es elülső szélvédője teljesen új térérzetet kínál a gépkezelő számára.  A polikarbonát tetőablakot és a szélvédőt keresztmerevítő nélkül kötötték össze, így a gépkezelőnek 90°-os kilátása van a homlokrakodóra. Nincs holttér, így a gépkezelő a munka során végig kényelmesen ülhet a számára legkényelmesebb pozícióban, így a gépkezelő örökre megfeledkezhet a hátfájásról. A SIMA szakmai zsűrije úgy gondolta, hogy a CLAAS PANORAMIC fülkéje figyelemre méltó fejlődést jelent a megelőzés, a biztonság, a kényelem és a termelékenység területein.


forrás: www.axial.hu

 

 

Az új HARDI 464 membrán szivattyú

A HARDI INTENATIONAL A/S 2014 november 25-én az Agromek kiállításon Dániában mutatta be hivatalosan az új fejlesztésű HARDI 464 membrán szivattyút.

Az új  HARDI 464 szivattyú jellemzői és előnyei

  • Új kialakítású hengerfej rögzítő karmokkal
  • Optimalizált átfolyási keresztmetszet
  • Megnövelt élettartamú membránok
  • Kihelyezett zsírzópontok a megnövelt élettartamért
  • Excenter gyűrű a tengelynél, a megnövelt mechanikus terhelés felvételére
  • Egyszerűbb karbantartás
  • Modern külső az új vízálló, szennyeződés gátló műanyag hengerfej borításoknak köszönhetően
  • Új alkatrészei a korábbi HARDI 463 szivattyúba illeszthetőek


A HARDI 464 szivattyú család műszaki jellemzői

Műszaki jellemzők

Specifikáció

Pozitív kiszorítású membrán

Típus - r/min

L/min

Szárazon futásra alkalmas

464/10 – 540

280

Öntöttvas szivattyúház

464/5.5 – 1000

293

Központi kihelyezett zsírzás

464/12 H – 540

334

Poliuretán membránok

464/6.5 H – 1000

349

FlexCapacity

598


 

Nemzetközi díj a Challenger MT800E függesztő szerkezetnek

A 2014. november 12-16 között megrendezésre került olaszországi EIMA show keretén belül mutatta be a Challenger traktorgyár az új fejlesztésű elforduló hátsó hidraulikus hárompont-függesztő szerkezetet és vonórészt.


A Challenger MT 800E széria minden tagjához, így a zászlóshajó MT 875 E típushoz is opcióként rendelhető az új elforduló vonórész. Talajműveléskor és állományban történő haladáskor is a kezelő nagy segítségére van az új rendszer. 

A hátsó differenciálmű házához képest 118 mm-es oldalmozgást tesz lehetővé a hidraulikusan vezérelt munkahengerek révén. Az eredmény nagy pontossággal behatárolható vízszintes irányú elmozdulás.


A csuklásponttól 389 mm-re ( a C szériánál ez 219 mm volt) becsatlakoztatott munkahengerek már 109,249 Nm –es elfordítási nyomatékot adnak ( 20% -kal nőtt a C szériához képest.) 

Két működtetési mód közül választhatunk a TMC terminálon. A manuális mód lezárt kormányzási módot ad, az úszó mód esetén a munkagépről fellépő oldalirányú erőhatás vezérli az elfordítás mértékét. 

 



 

Nagymértékben javul a manőverező képesség, talajkövetés. Az előnyök révén csökken a gépek károsodásának esélye, 25% -kal csökken a fordulókör, csökken a fordulás energia igénye, csökkentjük a talaj szerkezetének rombolását. 

Luca Cattani a Challenger hevederes és törzscsuklós traktorok marketing osztályának vezetője elragadtatva beszélt az elismerésről: “ Az elforduló függesztő szerkezet és vonórész nagyon közkedvelt a felhasználók körében Dél- Afrikától Közép-Európáig. Ügyfeleink megértették és már gyakorlatban tapasztalták mit jelent jelmondatunk- A Challenger traktorok 100%ban a szántóföldekre lettek teremtve.”

www.challenger-ag.com

www.valkon.hu

Bemutatkozott a 4 méter munkaszélességű Great Plains SIMBA Centurion vetőgép

A Great Plains Manufacturing Inc. a korábbi hat méteres kivitel mellé egy új, 4 méteres verzióval bővíti a Centurion vetőgép kínálatot, mely egyelőre csak gabona, valamint gabona és műtrágya-kijuttató kivitelben lesz elérhető. A koncepció a 2014-es CEREALS kiállításon mutatkozott be és a üzemi tesztelése 2014 őszétől 2015 tavaszáig tart majd.

Az új Centurion két sorban futó, 460 mm átmérőjű magágykészítő tárcsái a tömörítő gumikeréksor előtt futnak, melyek kiváló magágyat és hatékony tömörítést kínálnak a 125 vagy akár 167 mm-es sortávolságra beállítható jól bevált Great Plains "00" szériájú vetőkocsik előtt. Az ellenőrzést a Müller ISOBUS-kompatibilis rendszer biztosítja. A hidraulikus nyomástartó biztosítja a csoroszlyák egyenletes mélységben való működését a legkülönfélébb talajtípusokban is, a pneumatikus szállítórendszer pedig a vetőmag és a műtrágya egyenletes, pontos kijuttatásáért felel. Az új vetőgép 3 méteresre szállítási szélességre csukható össze, mely kedvezőbb a közlekedés szempontjából. Az új Centurion rendelkezik az európai szabványoknak és előírásoknak megfelelő teljes világítási felszereléssel és közlekedésbiztonsági jelzőberendezésekkel.


A géphez opcionálisan tölcséres mérőcella is kérhető. A hidraulikus rendszer munkája biztosítja, hogy a tartály súlya egyenletesen oszlik el a vetőgép teljes szélességén, függetlenül attól, mennyi gabonát tartalmaz éppen a gép vetőmagtartálya. A Centurion vetőgéphez olyan opcionális kiegészítők is kérhetők, mint például a tömörítőkerék-tisztítók, nyomjelzők, művelőnyom és vetőmag-elzáródást jelző monitorok, vagy akár a levegős, illetve hidraulikus fékek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!