2024. május 7. kedd Gizella

Minden itt kezdődik… A MAKHTESHIM AGAN új neve: ADAMA

Agro Napló
A Makhteshim Agan Industries, a világ egyik vezető növényvédő szer gyártójának neve 2014. április 14-től ADAMA Agricultural Solutions Ltd.-re változott. A névváltás világszerte fokozatosan, országról országra zajlik. Magyarországon a Makhteshim Agan Hungary Zrt. 2014. június 16-tól ADAMA Hungary Zrt. néven folytatja a tevékenységét.

A döntés, hogy a vállalat egyetlen globális márkanéven – mint ADAMA – jelenik meg, újabb mérföldkő a cég fejlődésében, amelynek során az egyéni vállalkozások csoportjából világszintű, a gazdák igényeit szem előtt tartó termékeket és szolgáltatásokat nyújtó céggé nőtte ki magát. Az ADAMA még nagyobb nyomatékot ad majd a mezőgazdasági közösségek iránti hosszú távú elkötelezettségének, és egyúttal lehetősége nyílik arra, hogy világszerte egységes hangvétellel és márkaszemélyiséggel jelenjen meg a gazdák előtt.

Az ADAMA jelentése

Az ADAMA szó héberül a földet, a termelés nélkülözhetetlen elemét jelenti. A cég erős kötődése a földhöz – csakúgy, mint a kultúrája – a mezőgazdaság iránti elkötelezettségét képviseli.

A nevében található három „A” betű egyúttal utal a minőségre és képviseli a vállalat múltját, a jelenét és jövőjét.

Az ADAMA küldetése

Az ADAMA egy olyan világ megteremtésére törekszik, ahol a kifizetődő termelés mellett fontos szerepet kap az élelmiszerbiztonság. Lehetetlennek hangzik? Sokan hirdetik ezt a víziót, de az ADAMA másképpen teszi:

Törekszik az egyszerűségre

A növénytermesztés komplex tevékenység, amely tele van kihívásokkal. Az ADAMA együtt dolgozik a termelőkkel, a disztribútorokkal és a teljes gazdálkodó közösséggel annak érdekében, hogy megtalálja annak lehetőségét, hogy a komplex kihívásokat egyszerűbbé tegye.
Az agrárközösséggel folyamatosan egyeztetve keresi azokat a gyakorlatias és innovatív megoldásokat a növényvédelemben és azon túl, melyek előremozdítják az ágazatot.

Segíti a gazdákat a termelésben

A termelés nem csak a földeken zajlik.
Az ADAMA földrészektől függetlenül, a vetéstől az értékesítésig, a termelők teljes üzleti tevékenységében szeretne segítséget nyújtani.

Közösséget hoz létre

Az ADAMA határozott célja, hogy őszinte és szoros kapcsolatot alakítson ki a termelőkkel. A digitális technológiák használatával egy olyan meghatározó hálózatot szeretne felépíteni, amely összehozza a termelőket és befolyással bír a növénytermesztésre szerte a világban.

Az örökségére épít

Évekkel ezelőtt az ADAMA (Makhteshim) részese lehetett annak a folyamatnak, amikor a vállalat segítette a gazdákat abban, hogy képesek legyenek a sivatagot fenntartható módon „zölddé” varázsolni, lehetővé téve egy nemzet felvirágozását. Az ADAMA jól képzett csapata most globális szinten szeretné ugyanezt a segítséget nyújtani a termelőknek.

ADAMA – Minden itt kezdődik…

 

Schipp Márton

marketing menedzser

ADAMA Hungary Zrt.


A cikk szerzője: Schipp Márton

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!