2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával - 2014 október

Agro Napló
A legújabb LamborghinikHardi minőség, ami kitart – 40 éves permetező, amit még ma is használnakKverneland Műtrágyaszórási táblázat alkalmazásSokoldaluság és produktivitás jellemzi az új Deutz-Fahr C7000 kombájntÚj vágóasztalok a TUCANO és a LEXION kombájnokhoz   

A legújabb Lamborghinik

Bemutatták az SDF csoporthoz tartozó Lamborghini Trattori cég legkorszerűbb modellsorozatát. A SPARK T4i traktorcsalád 88 kW (120 LE) és 154 kW (210 LE) között 11 tagból áll. Erőforrásaik 4- vagy 6-hengeres, négyszelepes, elektronikus vezérlésű turbóval szerelt Deutz dízelmotorok, amelyek az SCR füstgázkezelő rendszerekkel teljesítik az EUR-IIIB/Tier-4i emissziós feltételeket.  Kétféle hajtóművel rendelhetők. A 48+48 fokozatú váltó 4 mechanikus váltású és 4 Powershift, a 40+40 fokozatú változat 6 mechanikus váltású és szintén 4 Powershift tartománnyal rendelkezik. TLT fordulatszámai 540 és 1000 1/min, emellett mindkettő ECO változatban is használható. Korszerű, nagy terű kabinjából minden irányban (360 fokban) jó a kilátás a légrugós vezetőülésből. A traktorok kényelmes kezelését a PowerComS joystic biztosítja. A hatékony éjszakai munkát Xenon fényszórók segítik elő. Az új traktorok bármely szántóföldi munkához és szállítási munkához előnyösen használhatók.


 

 

 

Hardi minőség, ami kitart – 40 éves permetező, amit még ma is használnak

Egy Hardi BL permetező került 40 évvel ezelőtt Veliki Popovic faluba (Szerbia) került a Gajic családhoz. 1977-ben az egykori Jugoszláviában vásárolta a BL permetezőgépet Milic Gajic, ami éves szinten 2-3 alakalommal 50 hektár területet fed le.



Ma, két generációval később Zoran Gajic (unoka) büszke tulajdonosa a Hardi permetezőnek, ami területein évi 2-3 alkalommal dolgozik. 2014-ben, 10 évvel az után, hogy a BL modell kikerült a gyártásból Zoran Gajic a helyi Hardi kereskedőtől szerzi be a szükséges gyári alkatrészeket.

A magas minőség bizonyítványa és az alkatrész ellátási kötelezettség, ami generációkon át tart.



 

 

 

Kverneland Műtrágyaszórási táblázat alkalmazás

Kverneland kiadott egy új szórási táblázat alkalmazást  műtrágyaszórókhoz


Nagyításhoz katt a képre!
     

Kverneland elindította az új, okostelefonokhoz kifejlesztett alkalmazását, hogy még könnyebben lehessen beállítani a Kverneland műtrágyaszórókat. Ez az alkalmazás használható az Apple iPhone és az okostelefonok Android operációs rendszereivel is.

Az alkalmazás teljesen új elrendezésű és új funkciókkal bővült, mint például a tippek küldése, előzmények mentésre kerülése, stb.

Ezzel az új alkalmazással közvetlenül hozzáférhet a speciális vizsgálatokkal kapott teszteredményekhez és a műtrágyaszóró optimális működtetéséhez szükséges adatokhoz. 

Mindössze néhány lépéssel az új alkalmazás végigvezeti Önt a munkagépe helyes beállításán, bárhol, bármikor, bárhol. Majdnem minden általánosan használt műtrágya- típushoz talál útmutatást benne.

Ez az alkalmazás nagyon felhasználóbarát. Csak ki kell választania a műtrágyaszóró típusát, megadni a munkaszélességet, anyagszükséglet (dózist), a vezetési sebesség és alkalmazás típusát, és akkor megkapja a pontos beállításhoz szükséges adatokat. Ha az alábbi egyszerű lépéseket követi, akkor biztos lehet benne, hogy Önnek a lehető legjobb szóráskép lesz beállítva a műtrágyaszóróján.

Az új szórási táblázat alkalmazás iOS verziójának telepítésével a jelenlegi Kverneland Group szórási táblázatok alkalmazás helyébe kerül az új Kverneland App. Androidos telefonoknál pedig le kell töltenünk az új Kverneland alkalmazást, és a régi verziót pedig letörölni.

Az alkalmazás jelenleg a következő nyelveken érhető el: angol, francia, német, spanyol, lengyel, holland, bolgár, észt, lett, litván és román.

 Sokoldaluság és produktivitás jellemzi az új Deutz-Fahr C7000 kombájnt

Napra pontosan egy évvel ezelőtt, szeptember 2-án mutatta be a Deutz-Fahr a C9000 szériát. Az idei Innova-Agri kiállításon egy új családdal bővíti portfólióját, a C7000-rel. Az új generációs betakarítógép együttes jellemzői a produktivitás és a sokoldalúság, míg komponenseit a tartósság és a megbízhatóság fémjelzi.

A sorozat négy alapkivitelből áll: egy 5 szalmarázóládás C7205 és C7205 TS, valamint egy 6 szalmarázóládás C7206, C7206 TS változatokból. További két hegyi kivitelű modell, a C7205 TSB és a C7206 TSB is a család részét képezi. A 6 szalmarázóládás változatokat 7,8 literes, 246 kW (334 LE) teljesítményű TCD L6 T4i Deutz mtorokkal, míg a C7205 TS változatot 6.1 literes, 211 kW (287 LE) teljesítményű TCD L6 T4i erőforrásal szerelik. A legkisebb C7000-es pedig egy 184 kW-os (250 LE-s) motort kapott. Mindegyikre jellemző, hogy motorjaik már az SCR technológiát használják. Kétféle magtartály változat, 9500 liter (C7206) és 8500 liter (C7205) áll rendelkezésre. A C7000-es szériát az ún. Varicrop vágóasztallal szerelik 5,5 – 6,5 és 7,5 m szélességben.

Mind az 5, mind a 6 szalmarázóládás változatot 760 mm széles és összesen 3,5 m gördülési hosszal bíró gumiabronccsal szerelik. A vázszerkezetet átalakították és megerősítették, így a legkeményebb talajokon is ideálisan működtethető felszerelt vágóasztallal még 3 tonnáig. A gépet egy új hátsó futóművel, négykerék-meghajtással és  és Anti-Skid szabályzóval szerelték.

A gép – hasonlóan a legtöbb Deutz-Fahr termékhez – Giugiaro dizájnt kapott, amelynek része pl. a Commander Cab V kabin.


  

 

Új vágóasztalok a TUCANO és a LEXION kombájnokhoz

Az új TUCANO 320- 570 (580) sorozattal a CLAAS új vágóasztal generációt mutat be: A VARIO 930 és 770 adaptereket és a CERIO 930 és 770 hagyományos vágóasztalokat, 9,3 és 7,7 m munkaszélességgel. Kialakításuk és működésük számos innováció eredménye. Az új VARIO és CERIO adapterek természetesen az összes LEXION modellel kompatibilisek.


  

Fokozatmentesen állítható vágóasztal, integrált repcelemezzel

A VARIO 930 és 770 modellekkel a CLAAS a VARIO 900-as és 750-es vágóasztalokat váltja. -10 cm-től 60 cm-re fokozatmentesen állítható vágóasztalt kaptak integrált repcelemezzel. Eddig a repcelemezeket kézzel kellett becsavarozni, most ezeket a vágóasztalba szerelték és a fülkéből – csak úgy, mint az asztalhossz – egyszerűen és gyorsan állíthatók. A rendválasztó és repcekasza szerszám nélkül, a gyorscsatlakozó segítségével könnyen le- és felszerelhető, így a gabonából repcére néhány perc alatt, kényelmesen átszerelhető a kombájn.

A repcekaszák behelyezése automatikusan aktiválja a hidraulikaszivattyút az oldalkaszák hajtásához.

A csatlakoztatás egyszerű. Az asztal és a motolla véghelyzeteit a vágóasztal automatikusan továbbítja a kombájnra. A beépített repcefelszereléssel az asztal 20 cm-rel feljebb vagy lentebb képes vágni. A repcekaszát a szállítókocsi rekeszében tárolhatjuk, így mindig kéznél van.

Kényelem alapfelszereltségként

Az új CERIO 930 és 770 vágóasztalok a gabona betakarításához hasonlóképpen lettek megtervezve. A CERIO 930 és CERIO 770 megadja az új VARIO generáció minden előnyét, az asztal helyzete a terményáram optimalizálása érdekében manuálisan állítható. Öt asztalpozíció lehetséges -10 és +10 cm között. Ehhez 10 csavart kell eltávolítani. Így húzható be és tolható ki az asztal. A teljes vázkeret, a behúzócsiga, a hajtómű és a motolla megegyezik a VARIO elemeivel.

Mindegyik új vágóasztal modell behúzócsiga-átmérőjét 14 százalékkal, 66 cm-re növelték, így nagy szalmatömeget is hatékonyan juttat a ferde felhordóhoz. A behúzócsiga és a kaszák mechanikus hajtást kaptak. Az új kialakítású tartókeretnek köszönhetően a gépkezelő jobban rálát a vágóasztalra. A LASER PILOT fejegység kéziszerszám nélkül is csatlakoztatható, beállítható, a leválasztó élek kényelmesen kívülről beállíthatók és a vágóasztal gombnyomásra felveszi a parkolási helyzetet.

Speciálisan rizs betakarításhoz az új VARIO és CERIO vágóasztalok rozsdamentes HD változatban is elérhetők. Ezekhez a vágóasztalokhoz külön rizses kaszarendszer is rendelhető.

 

Olvasta már?

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

Módosult az erdősítési pályázat

Módosult az erdősítési pályázat

2019. március 21-én a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.1.1-16. kódszámú „Erdősítés támogatása” elnevezésű felh...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!