Könnyûszerkezetes mezõgazdasági és agrárépületek

Agro Napló
Lindab SBS acél könnyûszerkezetes épületrendszer


 

 

Kis- és középméretû kiszolgáló létesítményekre, melléképületekre iparágtól függetlenül minden vállalkozásnak szüksége van. Az agrár ágazatban, mezőgazdasággal foglalkozó cégeknél, családoknál igény lehet pl. zsákos, ömlesztett terménytárolóra, szerszám-, kisgép- vagy munkagép-tárolókra, különféle raktárakra (állandó és átmeneti jelleggel), élelmiszeripari feldolgozó üzemekre, hûtőházakra, irodára és még hosszan sorolhatnánk.

A fenti funkciókra korszerû és ár-értékben gazdaságos megoldást biztosítanak a könnyûszerkezetes épületek, melyek kivitelezése gyors, és időjárástól szinte független. A Lindab svéd-acélból készülő könnyûszerkezetes SBS épületek lehetnek a felhasználási igények függvényében hőszigetelt vagy szigeteletlen kivitelûek. A hőszigetelt burkolattal optimális megoldás lehet pl. zöldség-gyümölcstárolónak, savanyítónak, hús-feldolgozónak, hûtőcsarnoknak és irodának, portának, szociális épületnek.

 


 

Lisztraktár-, és feldolgozó, Heves megye

 

A Lindab és a BME által kifejlesztett speciális épület 18 fokos hajlásszögû szimmetrikus nyeregtetős épületforma, a szélessége 3-13m, a hosszúsága 3-20m, a külső vállmagassága pedig 2,5-4m közötti mérettartományokban választható.

Az épület valamennyi eleme a Lindab által gyártott, hidegen alakított, nagyszilárdságú, tûzihorganyzott acél profilból készül, amelynek kisebb a súlya, ugyanakkor jobb a korrózióval szembeni ellenállása, mint a hagyományosan alkalmazott, festett acél elemeknek (pl. zárt-szelvény, szögacél).

 

 


 

Savanyító üzem, Hajdú-Bihar megye

 

Az SBS kivitelezése, építése egyszerû betonalapra rögzítve történik, az acél elemek csavarozásával, száraz kötési móddal, rendkívül gyorsan és egyszerûen a helyszínen. Az előre megtervezett szerkezeti kapcsolatoknak és a gyors gyárthatóságnak köszönhetően a felépítmény akár 1-2 hét alatt elkészül. Összehasonlíthatatlanul gyorsabb a megvalósítás, mint a hagyományos építési technológiák estében: a kulcsrakész megvalósítás teljes átfutása 1-2 hónap.

Az SBS épület tervezése a Lindab saját szoftverével történik, amellyel elkészíthetőek az engedélyezési szintû főtervek (mint alaprajz, metszet, homlokzatok, 3D látványtervek, statikai igazolás), így jelentősen lerövidül a hivatalos építési engedélyezési folyamat is.

 

 


 

A Lindab az ajánlathoz most ingyen biztosítja ezen fő terveket, ami a megbízott építésznek jelentős segítséget jelent, és lerövidíti az engedélyeztetési folyamatot. A megrendelőknek az SBS épületéhez a Lindab részletes szerelési és összeállítási tervdokumentációit is biztosít. Az épület rendszerszintû minőségellenőrzési tanúsítvánnyal (ÉME engedély, TMI tûzvédelmi igazolás) rendelkezik.

Az elmúlt években megrendelők sora döntött úgy, hogy a Lindab SBS kínálta előnyöket kihasználva építtet kisüzemet, tárolót, raktárat, bemutató termet, irodát, üzlethelyiséget, kiszolgáló épületeket, garázst, edzőtermet vagy akár barkácsmûhelyt.

 

 


 

Mezőgazdasági tároló és feldolgozó épület

 

 


 

Lindab SBS szoftverrel készült terv

 

 

Árak, tervek, mintaépületek, részletes információk a www.lindab.hu/SBS oldalon!

Lindab Kft.

2051 Biatorbágy

Állomás u. 1/A.

Tel.: +36-23-531-300

Fax.: +36-23-531-141

www.lindab.hu/sbs  


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!