PETKUS - a megbízható partner

Agro Napló
A 160 éves PETKUS Technologie GmbH termékeit a magyar piacon napjainkban már nem kell bemutatni a tisztítás, szárítás és vetõmagüzemi technológiák területén. A rendszerváltás elõtti idõszakban nagyon sok terményfeldolgozással kapcsolatos berendezés került a magyar piacra, így például a tisztítók (K523, K525, K527, U sorozat) és a vetõmagüzemi technológiák tekintetében (K 541 Super, K531 Gigant, triõrhengerek).

Ezek a berendezések még ma is fellelhetőek a gazdaságokban és kiszolgálják a felhasználók igényeit. Az elmúlt évtizedben pedig, a támogatási rendszereknek köszönhetően, újból nagyon sok berendezés került a hazai piacra, föleg a szárító technológiákhoz kapcsolódó szárítók, tisztítók és anyagmozgatók. Magyarországon közel 150 szárítótelep igazolja a PETKUS kiváló minőségét.

 

A szárító beruházások, a kisebb 6 t/ó-s szárítási teljesítményû telepektől kezdve, a népszerû 15–25 t/ó-s telepeken keresztül, a legnagyobb teljesítményû 45 t/ó kapacitású kivitelben készültek, teljes tisztító- és anyagmozgató sorral. Ezek a teljesítmények kukorica szárításban 10% vízelvonással értendők.

Az elmúlt évek a szárítótelepek korszerûsítéséről szóltak. A PETKUS technológia közismert és közkedvelt berendezés lett ismét a beruházók körében. Az eladók is inkább erre a területre koncentráltak a gyár termékei közül, de a termékkínálat ennél sokkal nagyobb és sokrétûbb. Annak érdekében, hogy a PETKUS kínálatában szereplő összes berendezést és technológiát ne csak a hazai piacon, hanem a környező országokban is értékesítse, 2012 nyarán létrehozta a Petkus Technologie GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletet Törökbálinton.

 

A szárító, tisztító, és anyagmozgató technológián felül a következő termékeket is a partnereink kiemelt figyelmébe ajánljuk, a jövőbeni tervezett beruházásoknál, mely területeken is kiváló referenciákkal rendelkezik a PETKUS cég, így a komplett gabona és kukorica vetőmagüzemi technológiákat, kiemelve kukoricához a kamrás, csöves szárítókat, a különböző típusú csávázókat, fajsúlyszeparátorokat. Ahhoz, hogy a PETKUS a teljes gabonafeldolgozáshoz megfelelő berendezéseket tudjon a partnerei részére biztosítani, megvásárolta az MMW céget, ahol a malomipari és takarmánykeverők gépeit készítik.

A fent leírtakból kitûnik, hogy a 160 éves kiváló referenciákkal és óriási tapasztalattal rendelkező Petkus Technologie GmbH célul tûzte ki, hogy partnereihez minél közelebb kerülve, magas szintû kiszolgálást valósítson meg a gabona- és terményfeldolgozás teljes területén, valamint a kor követelményeinek maximálisan megfelelő – sőt korszerûségben előre mutató – berendezésekkel és technológiákkal szolgálja ki partnereit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
LG vetőmag az innováció homlokterében

LG vetőmag az innováció homlokterében

Nemzetközi kutatómunkánk eredményének és különleges infrastrukturális hálózatunknak köszönhetően kiemelkedő teljesítőképességű fajták, hibridek teszte...

Új hibridek – erős innováció!

Új hibridek – erős innováció!

Ahhoz, hogy egy vállalat a mai világban sikereket érhessen el, elengedhetetlen tényező a termékének vagy szolgáltatásának teljes körű ismerete. Nincs...

LG vetőmag az innováció homlokterében

LG vetőmag az innováció homlokterében

Nemzetközi kutatómunkánk eredményének és különleges infrastrukturális hálózatunknak köszönhetően kiemelkedő teljesítőképességű fajták, hibridek teszte...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!