Az új DEKALB<SUP>®</SUP>

Agro Napló
A Monsanto Kereskedelmi Kft. 2003. 09. 12-én a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok keretein belül vevõtalálkozót tartott, hogy bemutassa partnereinek a megújult DEKALB®-ot. A rendezvényt Rasmus Juhl ügyvezetõ igazgató nyitotta meg globális áttekintést adva a Monsanto vállalatról. Elmondta, hogy a vállalat legfõbb célkitûzése az, hogy a Monsanto legyen a magyar szántóföldi növénytermesztõk elsõ választása, és ismertette az ennek érdekében tett kötelezettség vállalásokat, illetve néhány új termék példáján keresztül érzékeltette a Monsanto erejét a fejlesztések területén, melyet a célok elérése érdekében tett az idei évben.

A bevezetés után Szanyi István és Bói János területi kereskedelmi vezetők bemutatták a Monsanto által forgalmazott DEKALB® vetőmag márka 90 éves gazdag történelmét hangsúlyozva a rengeteg fejlesztést, mellyel a DEKALB® nagymértékben hozzájárult a szántóföldi növénytermesztés színvonalának fejlődéséhez. Az előadás során kiderült, hogy a világon az első kereskedelmi forgalomba hozott hibrid kukorica vetőmag DEKALB® volt (1934), továbbá megtudhattuk a DEKALB® jelképének, a szárnyas kukoricacsőnek a történetét és a DEKALB® biotechnológiai fejlesztésekben betöltött jelentősségét is.

Szeidl Balázs vetőmag termékmenedzser ismertette a megújult DEKALB® szerepét és értékeit a vetőmagpiacon, valamint példákat mutatott az új DEKALBo arculatra.

Csengődi Péter fejlesztési menedzser rövid áttekintést adott a DEKALBo vetőmagokkal kapcsolatos magas színvonalú fejlesztési munkáról, és összefoglalta a DEKALBo kukorica hibridek elmúlt években elért kimagasló kísérleti eredményeit. Megismerhettük a 2004. évi DEKALB® hibrid kukorica vetőmag kínálatot, melyben két szenzációs újdonság, a DKC 5143 és DKC 5211 középérésû hibridek is szerepelnek. Az újdonságok annak a legújabb DEKALB® hibrid kukorica generációnak a tagjai, melynek első képviselői, a DKC 3511 és a DKC 4626, az idei évben kerültek kereskedelmi forgalomba.

A rendezvény végén Őry Attila kereskedelmi igazgató összegezte a látottakat-hallottakat kiemelve a gazdag történelmi háttérrel rendelkező DEKALB® megújulását, mely a hazai szántóföldi növénytermesztők számára rengetek kézzel fogható előnyt jelent.

- PR -

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?