CLAAS HUNGARIA KFT.

Agro Napló
A CLAAS Hungária Kft. Kelet-Magyarországon egy erõs gazdasági tényezõ

A CLAAS további modern mezőgazdasági termelést nyit meg



A törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft - a nemzetközi mezőgazdasági gépgyártó CLAAS cég 100 %-os tulajdonú leányvállalata - ezen a napon egy újabb, modern mezőgazdasági termelést nyit meg. A CLAAS Hungária Kft-nél most egy 6.000 m2-es nagy szerelőcsarnokot helyeznek üzembe, ahol kombájnokhoz vágóasztalokat, fûkaszákat és körbálázóhoz bálacsomagolókat gyártanak.



A gyárat 1997. június 1-én vásárolta meg a CLAAS a Szolnoki Mezőgép Rt-től. A törökszentmiklósi egység már korábban is kapcsolatban állt a CLAAS céggel különböző mezőgazdasági komponensek gyártása révén.



Hubertus Köhne, a CLAAS Hungária Kft. ügyvezetője a következőképpen írja le azt az időt, amikor a Claas megvásárolta a gyárat. „1997. június 1-én 334 dolgozót és kb. 70.000 m2 területet vett át a CLAAS. A termelés elsősorban forgódobos fûkasza gyártásra épült.”



A CLAAS Hungária Kft forgalmát 2003-ra megötszörözte, kb. mintegy 44 Mio Euró (kb. 11 milliárd Ft) forgalmat ért el. A cég ma is egy egyértelmûen pozitív eredménnyel járul hozzá a CLAAS csoport bevételéhez.



Több mint 4.000 vágóasztalt gyártott a cég



2003-ban a leányvállalat több mint 4.000 vágóasztalt gyártott. 1999 ősze óta itt gyártják az összes forgódobos fûkasza típust, és 2000 szeptemberében itt vezettek be először egy olyan terméket, amely közvetlenül a konstrukció osztályról került ki. Ez a termék az Uniwrap bálacsomagoló. A bálacsomagoló szalma és siló körbálát készít, és egyúttal be is fóliázza.

Az elmúlt 6 évben a CLAAS Hungária Kft a CLAAS csoporton belül hatalmasat ugrott előre. A régi kazánház kéménye, mint az elmúlt idők szimbóluma lebontásra került. A dolgozók világos épületekben, modern és világos munkahelyeken, környezetbarát termelési eljárással dolgoznak.



A mai napig 16 millió Euró beruházás



Minden évben a CLAAS Hungária Kft jelentős összegeket fordít új épületek építésére, modern gyártóberendezések beszerzésére. A beruházásokra fordított összeg eléri a 16 millió Eurót. Felújításra került többek között az energiaellátó központ, új lézergépeket, CNC-élhajlítókat és hegesztő felszereléseket vásárolt a gyár. Az egyik legjelentősebb beruházás egy 4.000 m2-es csarnok építése volt, ahová egy szupermodern festőberendezés került. Továbbá felújításra került a régi csarnok, és új tetőt is kapott.



A gyárat szisztematikusan készítették fel további termékek, úgymint a LEXION kombájnhoz gyártott vágóasztal és a forgódobos fûkasza komplett átvételére. A vágóasztal szerelés bevezetése terjedelmes folyamat volt, amely a minőség és a kiszállítás magas szintû stabilitását igényelte. 2004. áprilisa óta a szerelősoroknak még nagyobb rugalmassággal kell rendelkezniük, annak érdekében, hogy a különböző típusú vágóasztalokat - a vevői igények szerint - szûkös határidőn belül gyártani tudják.

A Claas Hungária Kft. perspektívája pozitív képet mutat. Minden feltétel adott, hogy megfeleljünk a globális piac egyre nagyobb elvárásainak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 10:03