Állókultúrák gyommentesítése a Nitrokémia 2000 Rt. készítményeivel

Agro Napló
Állókultúrák gyommentesítése a Nitrokémia 2000 Rt. készítményeivel A szõlõ és gyümölcs kultúrák gyomirtásában fontos szempont a korai gyomosodás megakadályozása. Ezzel egyrészt elkerülhetõ a gyomkonkurenciából származó víz- és tápanyagveszteség az ültetvényben, másrészt csökkenthetõ bizonyos kórokozók és kártevõk induló populációja.
A Nitrokémia 2000 Rt két megoldást kínál állókultúráink védelmére.



A Diuron 600 FW diuron hatóanyag-tartalmú, II. kategóriájú gyomirtó szer. Gyomirtási spektrumát tekintve alapvetően a magról kelő kétszikû gyomnövények ellen hat, kiemelkedik a betyárkóró (Erigeron canadensis) és a parlagfû (Ambrosia elatior) elleni hatékonysága.



Felhasználható 4 évesnél idősebb almatermésû- és szőlőültetvények gyomirtására, kora tavasszal, a gyomnövények tömeges kelése ill. az ültetvény fakadása előtt 3-4 l/ha dózisban. Magról kelő egyszikû gyomnövények ellen Proponit 720 EC 2,0 l/ha-os dózisával kombinálható.



Komplexebb hatást ad a Nikesuper Combi 600 FW hármas (diuron, linuron, terbutilazin) III. kategóriájú szerkombináció. Az általánosan jó magról kelő egy- és kétszikûirtó hatás mellet különösen jelentős az allergiát okozó parlagfû (Ambrosia elatior) elleni kiváló hatása.



4 évesnél idősebb almatermésû- és szőlő kultúrák gyomirtására használható, kora tavasszal, az ültetvény nyugalmi állapotában 6,0 l/ha dózisban. A megfelelő gyomirtó hatás érdekében a szert gyommentes, jól elmunkált, aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni.



Mindkét készítmény felhasználható parlagterületek ill. mezőgazdaságilag nem mûvelhető területek gyomirtására is magasabb, 6-8 l/ha dózisban. A készítményeket preemergensen, a magról kelő gyomnövények csírázása előtt, vagy posztemergensen, a magról kelő kétszikû gyomok 2-4 valódi leveles fenológiai állapotában kell kijuttatni.



Lakatos András



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nehezen enyhül az aszály

Nehezen enyhül az aszály

Bár az elmúlt napokban hosszú idő után már érkezett csapadék hazánk területére, ennek mennyisége azonban csak kis területen érte el a kívánatos szinte...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!