2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Pöttinger kaszákkal gyorsan és könnyen

Agro Napló
A Raiffeisen Agrárház Kft. a Pöttinger termékek széles választékával áll az érdeklõdõk szolgálatában. A szálastakarmány betakarító gépek kínálatában, dobos és tárcsás kaszák, rendterítõk ill. rendképzõk, bálázók valamint felszedõkocsik szerepel.

A hatékonyság, a gazdaságosság és a tökéletes munkavégzés fontos szempont a gépberuházásoknál. Éppen ezért a Pöttinger gyár a gyakorlati tapasztalatokra építve folyamatosan fejleszt, hogy termékei megfeleljenek a holnap minőségi követelményeinek.

A Pöttinger NOVACAT szársértős/szársértő nélküli tárcsás kaszák gerendelyének fejlesztésekor a dobos kaszák technikáját vette példaképül. Az ideális takarmányáramlást az alacsony és áramvonalas építési mód, valamit a hegesztett, belső papucs nélküli kaszagerendely garantálja. Erre csavarozzák a késrögzítő csapokat. Az ovális és laposabb kaszatárcsa tökéletes vágásképet ad, míg más kaszák a füvet sík területen előre tolják. A takarmányfolyam a gerendely-felfüggesztés segítségével a külső terelőtárcsákra áramlik, ezáltal a takarmány nem tud elakadni. A Pöttinger kaszák az optimális súlyeloszlás és vonóerő szempontjából már évek óta a legjobbak közé sorolhatók. A kaszákat kombinációban is lehet alkalmazni, front + hátsó kombináció, vagy tolt üzemben három kaszával egy kereten.

Kép: kaszatárcsa +Novacat hatékony és gazdaságos alternatíva a drága speciális gépekkel szemben 

„ETRA-DRY” pálcás vagy gumihengeres szársértő

A trend töretlenül a szársértős eljárás irányába mutat. Géptesztek igazolják az ilyen kaszák előnyeit, amelyeknél a kaszálási veszteség csekélyebb, valamint az alacsonyabb munkaköltségek mellett a takarmány tápenergia-értékének 10%-os növekedése regisztrálható.

NOVADISC – oldalsó kaszák könnyen vonatatható tárcsás kaszák belső papucs nélkül. A kaszagerendely-meghajlás az első kaszatárcsa mögött történik. Így megakadályozhatók a sok bosszúságot okozó eltömődések. A gerendely külső széle mintegy 10 cm-rel hamarabb fekszik fel a talajon, így kíméli a gyepet. A gerendely kiemelése egy egyszeres mûködésû vezérlőegységgel történik, ehhez az emelőhidraulikát nem kell mûködtetni.

A Pöttingerrel sikeresebben

A Raiffeisen Agrárház Kft, mint a Pöttinger gépek importőre és forgalmazója szakképzett értékesítő csapattal hathatós támogatást tud nyújtani a hazai gazdálkodóknak az eredményes gazdálkodáshoz. Egyedi igényeket és gazdasági adottságokat figyelembe véve segít a beruházások finanszírozásában – pl. terménnyel történő fizetéssel, hitelkonstrukciók igénybevételével – valamint szívesen közremûködik pályázatok készítésében is.

Raiffeisen Agrárház Kft,  8000 Székesfehérvár, Takarodó út 2. Tel: 22/ 534-446

Ács Géza 30/4917-298, Bőhm Róbert 30/4917-293, Csala Zoltán 30/4917-297, Fraz Ipfelkofer 30/4917-310
Koch György 30/4917-292, Stéger Andor 30/4917-299, Szabó Tamás 30/2263-009

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
High-tech árukereskedelem a szomszédban

High-tech árukereskedelem a szomszédban

Ukrajna egy kormánydöntés alapján blockchain-technológiára alapozott mezőgazdasági árutőzsdét vezet be idén tavasszal. Ötéves megtérülési idővel számo...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!