2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

PRONAR – traktor, pótkocsi

Agro Napló
Új márka forgalmazását kezdtük el az idei évben. A PRONAR Lengyelország egyik legnagyobb mezõgazdasági gépgyártója, elsõsorban traktorokat, pótkocsikat és felniket gyárt.

A lengyelek, építve a közkedvelt MTZ jól bevált alapjaira, egy olyan EU-konform traktort szereltek össze, amely bármely piacon eladható és minőségében is megállja a helyét a drága és szervizigényes nyugati gépekkel szemben. A PRONAR traktoroknál meghagyták a jól bevált motort, sebességváltómûvet, hátsó differenciálmûvet, és a „carraro” alapján gyártott első hidat. Első szembetûnő változtatás a formás, ívelt motorháztető és a teljesen új kabin. A karosszériaelemek nyugati traktor formáját keltik. Feltûnő a kabin modern vonalvezetése és keskeny oszlopokból készített vázszerkezete, amely közel 300°-os kilátást biztosít a traktorból. A legnagyobb mértékû módosítás az elektromos és a hidraulikarendszeren történt. A hidraulikát teljesen átalakították, új szivattyúval, vezérlőegységgel és hidraulikus elemekkel. Az elektromos rendszert teljesen átalakítva a keleti alkatrészeket lengyel, ill. nyugatiakra cserélték fel.


Külön figyelmet érdemel, hogy a traktorhoz gyári opcióként rendelhető első hidraulika és TLT-kihajtás, valamint klíma is. Az erőgépek 30–130 LE-ig kerülnek forgalomba és az összes EU-s pályázatba beépíthetők.
Szintén a PRONAR terméke a masszív felépítésû pótkocsicsalád. Európa egyik vezető gyártója ebben a termékkörben.


Idomos, vastag oldalfalai biztos tartást, biztonságos védelmet nyújtanak a szállítandó termékeknek. Magasítóval szerelhető, így maximálisan kihasználható az így kapott nagyobb tér.


Három oldalra billenthető, stabil, robosztus billentőrendszerrel rendelkezik.
Az oldalfalak igény szerint alulról, illeltve felülről nyithatóak.
A hátsó oldali falra beszerelt gabonakieresztő ablak a szemes termények egyenletes kiengedését teszi lehetővé.
Erős alváza nem hagyja cserben, ha rosszabb minőségû utakon kell zötykölődnie.
Nagy teherbírású tengelyei kiválóan birkóznak meg a nagy megterheléssel.
A PRONAR pótkocsi egytengelyes (2–5 t), kéttengelyes (4–10 t) és tandem változatban (8–14 t) kapható, de ha állatokat kell szállítania, ahhoz is tudunk megfelelő pótkocsival szolgálni.

Ha további felvilágosítást szeretne, akkor szeretettel várjuk a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon szeptember 8–11. között, az A-104-es standunknál, vagy hívja telephelyeinket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!