Az I. Mezõgazda Expo Növénytermesztési és Kertészeti Szakkiállítás díjazott termékei

Agro Napló
A kiállítás Nagydíjasa: JOHN DEERE 6920 PREMIUM TLS traktor AUTOTRACK automatikus kormányzási rendszere Nyertes: KITE Rt. Nádudvar Az AUTOTRACK világviszonylatban is újdonságnak számító GPS-re támaszkodó, mûvelési pontosságot növelõ, a gépi munka termelékenységét fokozó, üzemanyag-felhasználást csökkentõ automatikus nyomkövet, kormányzási rendszer. A mûvelési pontosságon túl 15–20%-os teljesítménynövekedést biztosít. Munka közben tehermentesíti a traktor vetõjét.

A kiállítás díjazott termékei

Vetőmag kategóriában

I. díjas: GK Tisza, GK Hargita, GK Piacos, GK Kapos új nemesítésû búza vetőmagok
Nyertes: GKI Kht., Szeged
A díjazott nemesítésû búza vetőmagok jellemzői a jó alkalmazkodó és stressztûrő képesség, a betegségekkel szembeni ellenállóság, a javító minőség a nagy (6-7 t/ha) termőképesség és a kiváló vagy jó sütőipari minőség.

Gépkategóriában

I. díjas: a Krone Big X magajáró szecskázógép, Easy Collect 6000 sorfüggetlen silókukorica-betakarító adapterrel.
Nyertes: GITR Rt., Szolnok
A 200 t/ha feletti betakarítási teljesítményre képes 605 LE-s motorral szerelt ekzakt szecskázó teljes elektronikus vezérléssel egyedülállóan hat darab rozsdamentes behúzóhengerrel nagy átömlésû 28 késes szecskázó dobbal, fokozatmentes szecskahossz-állítással ren-delkezik. Vonulási sebessége
40 km/h. Az Easy Collect silókukorica-adapter egyedülálló konstrukció folyamatos horizontális vágó és összehordó szerkezettel, összehordó csiga nélkül. Könnyû kivitel, alacsony tömeg, pontos adagolás jellemzi.

II. díjas: FraKomb 6000 precíziós magágykészítő gép

Nyertes: Axiál Kft., Baja
Hazai fejlesztésû, pontos mélységtartással dolgozó, magágyra igényes növények vetőágyának készítésére alkalmas precíziós gép. A gép tavaszi és őszi magágykészítésre, talajápolásra, és mûtrágya, ill. vegyszer bedolgozására is egyaránt alkalmazható. Tavaszi használata elsősorban a nedvességmegőrző képessége miatt különösen javasolt.

III. díjas: NAS-CS szállítási helyzetben összecsukható kivitelû napraforgó- betakarító adapter

Nyertes: OPTIGÉP Kft., Békés
A speciális alvázzal rendelkező és elektronikus vezérlésû hidraulikával összecsukható napraforgó-betakarító adapter rendelkezik a rendkívül alacsony veszteséggel dolgozó NAS adapterek minden előnyös tulajdonságával, ugyanakkor megfelel azon uniós előírásoknak, hogy vonuláskor az adapter szállítási szélessége nem haladhatja meg az arató-cséplőgépét.

Agrokemikáliák kategóriában

I. díjas: Biológiai növényvédelem és termésköttetés hasznos rovarokkal a zöldséghajtatásban

Nyertes: Árpád-Agrár Rt., és Árpád Biokontroll 2003 Kft., Szentes
A bemutatott technológia környezetbarát és termésnövelő, termésminőség-javító hasznos rovarokra épülő biológiai eljárást foglal magába, amely lehetővé teszi a zöldség hajtásában a kártevők leküzdését, valamint terméskötés javítását a beporzás hatékonyságának növelésével. A technológia pontos betartása esetén olcsóbb, mint a hagyományos kémiai eljárások, csökkenti a környezeti terhelést és növeli az élelmiszer-biztonsággal szembeni bizalmat.

II. díjas: Biofit növénykondicionáló lombtrágya termékcsalád

Nyertes: Agro-Bio-Chem '97 Kft., Berettyóújfalu
A Biofit termékcsalád sokoldalú növénykondicionálásra alkalmas. Növeli a növények stressztûrő képességét. Javítja a beltartalmi tulajdonságokat, és a pultontarthatóságot. Fokozza a hozamokat, elősegíti a kémiai védekezés hatékonyságát. A termékcsalád legújabb fejlesztésû tagjaira fokozottan érvényesek ezek a megállapítások.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
EURALIS – A szójaspecialista

EURALIS – A szójaspecialista

2018-ban Magyarországon közel 60.000 hektáron termeltek szóját, az országos termésátlag megközelítette a 3 t/ha-t. A termelési kedvet azonban továbbra...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!