OROS-SF: tökéletes száraprítás, megbízható mûködés

Agro Napló
Egy új adaptercsalád, melyben 35 év gyártási és fejlesztési tapasztalata összpontosul. A legjobb minõségû anyagok felhasználásával, a legkorszerûbb gyártási és festési technológiákat felhasználva gyártjuk, számos innovációt felsorakoztatva.

Mindezek eredményeképpen méltán nyerte el 2004-ben az OROS-SF adaptercsalád az észak-amerikai farmerek szavazata alapján a FIN innovációs nagydíjat.



Az új generáció mind belső tartalmát, mind külső megjelenését illetően egy teljes változáson ment keresztül. A fekete-fehér színkombináció egy kellemes megjelenést biztosít valamennyi kombájntípuson. Univerzalitása megmaradt, így a világon gyártott bármely kombájntípusra rendkívül gyorsan át- és felszerelhető.



Az új külső alatt számos beltartalmi változás rejlik. Ezen változások alapvető célkitûzései voltak a legmagasabb mûszaki tartalom fejlesztése mellett a súlycsökkentés, megbízhatóság, tökéletes betakarítási és szárzúzási paraméterek elérése. A törőegységek komoly változásokon mentek keresztül, melyek a következők:



Soronkénti biztonsági kapcsoló szavatolja a hajtómûházak, valamint a kanalas láncok extrém terhelés elleni védelmét, hosszú élettartamát.



A magasabb betakarítási sebesség elérésének érdekében hosszabb törőhengereket alkalmazunk, költségtakarékosság szempontjából pedig ezeket cserélhető törőhenger bordákkal szereljük. A megfelelő tömeg elérésének egyik meghatározója volt a QSA szárzúzó hajtómûháza, ami alumíniumból készült.



Minden eddigi elvárást felülmúló száraprítási paraméterek tökéletes tarlót készítenek a legszélsőségesebb kukoricaállományban is. Több, más adapterrel ellentétben a sorközi gyomot is 100%-ban összeaprítja.



Speciális keményfém felszórt kétoldalas kések rendkívül hosszú élettartamot garantálnak. A szárzúzási funkció igény szerint, soronként egy mozdulattal kikapcsolható, így betakarítás során alternatívaként kínálható fel a gazdáknak.

További jelentős súlycsökkentés és még gazdaságosabb betakarítás érhető el a mûanyag burkolatok alkalmazásával. Több éves fejlesztő- és tervezőmunka eredménye az OROS-SF adapterekre szerelt új formavilágot megtestesítő burkolatcsalád. Az ütés-, fagy- és UV-álló burkolatkialakítás még a legkülönbözőbb állományokban is a legkisebb veszteséggel képes a szárakat a behordó láncok elé terelni, így az elhagyott kukorica mennyisége radikálisan lecsökken.



A speciális törőhenger csapágyazásnak és a teljesen zárt oldalhajtásnak köszönhetően az adapter a betakarítási szezon ideje alatt gondozásmentes, ami annyit jelent, hogy valóban minimális karbantartást igényel.

A gépek közúti, valamint táblaközi biztonságos, gyors mozgását az összecsukható adapterek biztosítják.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 14. 05:58