Kezdettõl a gépig avagy 10 éve a mezõgazdasági gépek kereskedelmi piacán

Agro Napló

Az elképzelést Szabó István ügyvezető, a mezőgazdasági gépész szakmában, majd a kereskedelemben eltöltött két évtizedes múltjával és két munkatárs segítségével valósította meg Békéscsabán, a kedvező mezőgazdasági adottságokkal rendelkező Békés megyében. A békéscsabai családi vállalkozás a piaci és a vevői igényekhez, elképzelésekhez igazodva széles termékválasztékkal – több száz termékfajtával – s egyre tovább bővülő termékpalettájával szerepel a mezőgazdasági gépek kereskedelmi piacán. A cég kínálatában szerepelnek különböző erőgépek, a kínai kistraktoroktól egészen az „egyedülálló sokoldalúsággal” felszerelt finn VALTRA traktorig. E két kategória között az olasz GOLDONI, BCS, SAME, a népszerû, és kedvező árú MTZ, valamint a középkategóriás VTZ, LTZ traktorok gazdagítják a cég kínálatát.

Meghatározó profil a cég életében a kertészeti gépek forgalmazása. Az Alfa-Gép Kft. megragadva a kertészeti ágazatban rejlő piaci rést, 1998 óta, az olaszországi FEDELE MARIO kertészeti gépgyártó vállalat ágyáskészítő, fóliafektető, palántázó gépeinek kizárólagos magyarországi forgalmazójaként országszerte már több száz gazdálkodó munkáját tette hatékonyabbá. A fogóujjas, csészés, forgóadagolós palántázó gépek óránként, hektáronként 3000–6500 db kocka, kúp, piramis alakú tápkockákat juttatnak az ágyáskészítővel előkészített talajba. A növényi kultúrák vízmegőrző sorközmûvelését a FEDELE R-RA talajmaró végzi el. Ezen kínálatot egészíti ki az Alfa-Gép Kft. és két magyarországi kertészeti gépeket is gyártó vállalkozás önálló tervezésû tápkockakészítője, különböző alapanyagú fóliák fektetését szolgáló gépe, továbbá a palánták takarását végző alagútfektetője, fóliafelszedője és zöldségek, gyümölcsök begyûjtését segítő szalaga.

A tíz év során a cég a legjelentősebb kiállítások mindegyikén képviseltette magát, hol önálló, hol pedig társcégeivel közös standon ismertetve meg termékeit az érdeklődőkkel. Emellett az általa lebonyolított gyakorlati gépbemutatókon üzem közben is megtekinthetőek voltak az általa kínált FEDELE kertészeti gépek és egyéb talajmûvelők, talajelőkészítők (GÜTTLER hengerek, VOGEL&NOOT váltvaforgató ekék, lazítók, FORRÁS permetezők és öntözőberendezések stb.) csak néhányat kiemelve a bemutatók sorából.

Az Alfa-Gép Kft. olyan kiterjedt szakmai partnerkörrel rendelkezik, amely révén a hazai és külföldi mezőgépipar gyártmányainak széles termékválasztékát vonultathatja fel, a talaj-előkészítéstől a betakarításig, terményszárításig.

A kezdetek óta kiváló üzleti partnerkapcsolat fûzi a céget az Auditker,

az Omikron, a Forrás Gépek, a Solárker, a Penda Kft-hez és a Kálnai és Társai Bt-hez, amely cégekhez a 10 év során közel száz beszállító csatlakozott, gazdagítva az Alfa-Gép Kft. termékpalettáját. A cég az új erő- és munkagépek kínálata mellett a használt gépek értékesítésében való közremûködése révén segít megtalálni vevőinek legmegfelelőbb megoldásokat, emellett alkatrészek, agrofóliák, olajok, rascheltermékek forgalmazását is végzi, továbbá szervizelési és javítási feladatokat is ellát.

Többéves megbízható partnerkapcsolat köti a Kft-t több országos jelentőségû pénzintézethez, melyek hitel- és lízingkonstrukciókkal biztosítanak anyagi hátteret a vásárlók hatékony gazdálkodásához.

Az Alfa-Gép Kft. ezúton megköszöni vásárlóinak a bizalmat és bízik abban, hogy az elkövetkező 10 évben is sikerül vevői gazdálkodási sikereihez hozzájárulnia.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!