2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Három partner Kétsopronyban

Agro Napló
A Békés megyei Kétsoprony szolgált helyszínéül annak a színvonalas rendezvénynek, ahol három partnercég, nevezetesen a P.Z.S Vállalkozás, az Agroszolért Kft. és a Borsodi Agroker Zrt. tartottak gépbemutatót, felvonultatva az általuk forgalmazott gépeket.  

 

A Rákóczi Mezőgazdasági Szövetkezet adott otthont az igényes programnak, ahol Patkós Zsigmond, a P.Z.S. Vállalkozás ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket és a meghívott vendégeket.








Amint az szakmai körökben ismeretes, a békéscsabai székhelyû P.Z.S Vállalkozás a szlovén SIP gyár termékeinek importőre. Patkós Zsigmond, a cég ügyvezetője bemutatta a SIP céget, amely Szlovénia legnagyobb, immáron 50 éve mûködő mezőgazdasági gépgyártója. A SIP név világszerte ismert, s pár éve már a magyar piacon is jól hangzó márkanév. Hajdúch János részletes előadást tartott a P.Z.S Vállalkozás által forgalmazott SIP-szálastakarmány betakarítás gépei, – fûkaszák, rendkezelők, rendrakók, szellőztető, rendfelszedő kocsik, – szervestrágya-szórói, csőtörő-fosztó és silókukorica betakarító berendezései mûködéséről, illetve gyakorlati alkalmazásáról. A P.Z.S Vállalkozás országszerte viszonteladói hálózattal mûködik.

Berényi Jánostól, az Agroszolért Kft. ügyvezetőjétől megtudhatták az érdeklődők, hogy az 1991-ben alakult mezőtúri székhelyû cég a lengyel CRYSTAL traktorok kizárólagos importőre. A korábbi típusú CRYSTAL traktorok forgalmazását 2006. év végén befejezték, és az új fejlesztésû, 95–260 LE-s CRYSTAL-ORION traktorok ez év elejétől jelentek meg a magyar piacon. Az ORION traktorokat immáron EURO-3 Deutz motorokkal, Bosch hidraulikákkal, elektromos mûködtetésû irányváltókkal, power shift és power shuttle sebességváltókkal, továbbá megújult külsővel kerülnek a magyar piacra.




 



A mályi telephelyû Borsodi Agroker Zrt. pedig a SIPMA gépeket importálja Lengyelországból. Magyarországon 1975 óta ismertek az általuk gyártott körbálázók és fóliázók – ezeket a gépeket a SIPMA gyár képviselője mutatta be a rendezvény résztvevőinek.

A gyakorlati bemutatókat követő előadások végén aktuális és részletes tájékoztató hangzott el a 2007. évi mezőgazdasági gépvásárlási támogatásokhoz kapcsolódó finanszírozásról.






Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!